Transferdagboek 20/06: Stoch, Adebayor en Hernanes

Het seizoen is ten einde, waardoor het de transferperikelen zijn die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 20/06: Stoch, Adebayor en Hernanes

Miroslav Stoch staat voor een terugkeer naar de Premier League. De vleugelaanvaller, die slechts vier competitiewedstrijden speelde voor Chelsea voordat hij een succesvol jaar kende bij FC Twente, staat namelijk in de belangstelling van Southampton.

Naar verluidt willen The Saints zo’n zeven miljoen euro betalen voor de aanvaller die momenteel nog onder contract staat bij Fenerbahçe. Opmerkelijk, aangezien Stoch het afgelopen seizoen in zeventien competitiewedstrijden geen enkele keer tot scoren kwam.

Naast Stoch heeft Southampton overigens ook interesse in Celtic-middenvelder Victor Wanyama. Voor de Keniaan wil de Premier League-club iets dieper in de buidel tasten, aangezien het bereid is om zijn huidige werkgever twaalf miljoen euro te betalen.

Waar Stoch Fenerbahçe dus wellicht gaat verlaten, krijgt de Turkse topploeg volgens het geruchtencircuit een kwaliteitsinjectie in de aanval. De club hoopt snel Emmanuel Adebayor te kunnen inlijven.

Het enige wat een handtekening nog in de weg zit, is de gortige salariseis van de Tottenham Hotspur-aanvaller. Honderdtwintigduizend euro per week wil Adebayor verdienen, als hij de Premier League verlaat. Wat Tottenham betreft zou het vertrek van de aanvaller goed uitkomen, aangezien de club een groot aantal spelers wil slijten. Zodoende hoopt Tottenham genoeg geld te genereren om sterspeler Gareth Bale op White Hart Lane te houden.

Arsenal heeft zich bijna verzekerd van de verdiensten van Gonzalo Higuaín, maar had gisteren bijna een opmerkelijke aankoop gedaan. Volgens The Sun waren The Gunners tot laat aan het meebieden op Liverpool-spits Andy Carroll, die uiteindelijk een contract voor liefst zes jaar bij West Ham United tekende.

West Ham heeft uiteindelijk twintig miljoen euro moeten betalen aan Liverpool, iets minder dan wat Higuaín Arsenal gaat kosten. Net als de nodige Braziliaanse collega-internationals wordt Hernanes in verband gebracht met een grote zomertransfer. Maar de 28-jarige middenvelder hoeft niet te rekenen op de medewerking van zijn club Lazio. De Italiaanse club heeft de Braziliaan inmiddels het etiket niet te koop opgeplakt.

'Het is fijn te weten dat Hernanes wordt begeerd, maar we houden meer van hem dan wie dan ook', zegt voorzitter Claudio Lotito in Il Messagero. 'We hebben niet de intentie hem te verkopen.' Dat is slecht nieuws voor onder andere Paris Saint-Germian, dat de Braziliaan zou begeren.

We blijven nog even in Parijs. De Franse kampioen is pas bereid Carlo Ancelotti naar Real Madrid te laten gaan, als er een geschikte vervanger is gevonden. Inmiddels hebben Fabio Capello en Guus Hiddink bedankt voor de eer. De twee zien meer heil in een langer verblijf in Rusland.

Het lijstje mag dan verder zijn ingekort, maar er staan nog wat aansprekende namen op. Michael Laudrup, Marco van Basten en Frank Rijkaard zouden immers worden gezien als kandidaat voor de baan in Parijs.

Mocht Ancelotti zich dan uiteindelijk melden in Madrid, dan zal hij Gareth Bale daar niet aantreffen. André Villas-Boas heeft in Marca verzekerd dat de Madrileense belangstelling kansloos is. 'We hebben de toezegging van voorzitter Daniel Levy dat Bale Tottenham Hotspur niet gaan verlaten.'

Dan over naar een transfer die volgens Sabah wel gaat slagen. De Turkse krant heeft uit de mond van John Obi Mikel (foto) opgetekend dat de Nigeriaan de aanstaande teamgenoot wordt van Wesley Sneijder. 'De onderhandelingen tussen Chelsea en Galatasaray zijn in een vergevorderd stadium en mijn salaris is geen probleem', aldus de Nigeriaan. Ashley Williams heeft het afgelopen seizoen veel indruk gemaakt bij Swansea City. De 28-jarige verdediger uit Wales kan deze zomer dan ook hogerop. Twee clubs hebben interesse voor Williams, die zo'n twaalf miljoen euro moet kosten. Arsenal is volgens The Sun favoriet om de 41-voudig international over te nemen, maar The South Wales Echo meldt dat ook Rafa Benítez in zijn periode als Chelsea-manager onder de indruk is geraakt van Williams. Hij wil hem graag naar Napoli halen, maar de vraag is of de verdediger de Premier League wil verlaten.

Arsenal heeft ook al een alternatief op het oog, mocht Williams voor Napoli kiezen. Tijdens het EK Onder-21 in Israël zijn The Gunners onder de indruk geraakt van Asier Illarramendi. De 23-jarige verdediger speelt voor Real Sociedad, waarmee hij afgelopen seizoen op een knappe vierde plaats eindigde. Voor eveneens twaalf miljoen euro zou hij mogen vertrekken bij de Basken, maar ook Real Madrid heeft interesse.

Jose Caldeira sluit niet uit dat zijn cliënt Hulk al na een jaar vertrekt bij Zenit Sint-Petersburg. De aanvaller, op dit moment met Brazilië actief tijdens het toernooi om de Confederations Cup, staat in de belangstelling van Chelsea en AS Monaco. 'Frankrijk is een goede optie, maar er zijn meer interessante bestemmingen voor Hulk', aldus zaakwaarnemer Caldeira. De aanvaller zal wel minimaal vijftig miljoen euro moeten opleveren.

Borussia Dortmund wil graag zijn aanval versterken en werd eerder al in verband gebracht met Romelu Lukaku, maar de verliezend Champions League-finalist heeft ook een andere spits uit de Premier League op het oog: Dong-Won Ji. De 22-jarige Zuid-Koreaan staat onder contract bij Sunderland, maar speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor FC Augsburg. Daar maakte hij dermate veel indruk dat Dortmund acht miljoen euro voor hem over heeft.

Bekijk hier al onze video's