Transferdagboek 16/08: Van der Vaart en Ribéry

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. De speurtocht van Rafael van der Vaart naar een nieuwe club is voorbij. The Mail on Sunday weet te melden dat Arsenal de nieuwe club is voor de middenvelder. Voor een kleine acht miljoen euro zou de international naar Londen verkassen waar ze wel een creatieve middenvelder kunnen gebruiken vanwege de blessures van Tomas Rosicky en Samir Nasri. De krant sprak met Van der Vaart: 'Ik wil naar Engeland. Ik heb aanbiedingen van diverse clubs uit Duitsland, Spanje en Italië en ook Martin Jol wil me graag terughalen naar Ajax. Maar die aanbiedingen leg ik naast me neer. Ik wil naar de Premier League en ik weet ook voor welke club ik wil spelen.'

Transferdagboek 16/08: Van der Vaart en Ribéry

The Sunday Express weet dat Franck Ribéry nog steeds een hot target is voor Chelsea. De Londenaren weten goed wat zijn huidige club nodig heeft. Naast dik dertig miljoen euro bieden ze namelijk ook de door Bayern München begeerde José Bosingwa aan.

De Zweedse coach Sven Goran Eriksson heeft een idee hoe hij zijn nieuwe club Notts County uit de League Two kan laten promoveren. De oud-bondscoach van Engeland wil Luis Figo en Pavel Nedved uit de pensionering halen en voor de naar een club zoekende Patrick Vieira moeten sponsors gezamenlijk tot een dermate bedrag komen om de Franse middenvelder naar het vierde niveau in Engeland te lokken.

Bekijk hier al onze video's