Transferdagboek 13/1: Cole, Flamini en Van Basten

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt wederom een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. Tottenham Hotspur hoopt zich deze transferperiode te versterken met een middenvelder. Mathieu Flamini (AC Milan) wordt nadrukkelijk gevolgd door manager Harry Redknapp, meldt Daily Mirror. Terwijl volgens The Guardian al een akkoord is bereikt met Sandro die speelt voor het Braziliaanse Internacional, waar The Spurs mee samenwerken. Ook zou Joe Cole, die bij Chelsea naar zijn zin te weinig aan spelen toekomt, in de belangstelling staan van Tottenham Hotspur, aldus Daily Star.

Transferdagboek 13/1: Cole, Flamini en Van Basten

Frank Rijkaard hoop zijn selectie deze maand ook uit te breiden en naast de belangstelling voor Halil Colak van Go Ahead Eagles zou Cim Bom Bom ook interesse hebben in Tom De Sutter (Anderlecht) en Lucas Neill (Everton). Het Nieuwsblad weet te melden dat Galatasaray zes miljoen euro overheeft voor De Sutter, terwijl Neill volgens The Times één miljoen euro moet opbrengen. Opvallend, aangezien de Australiër afgelopen zomer nog clubloos was.

Mogelijk keert Marco van Basten in februari terug in de Amsterdam ArenA. De voormalig Oranje-bondscoach, die in mei 2009 opstapte bij Ajax, staat in de belangstelling van Juventus. De club uit Turijn is in de Europa League de volgende tegenstander van Ajax, wat een definitieve aanstelling pikant zou maken. Zover is het ook nog niet, aangezien de huidige trainer van La Vecchia Signora, Ciro Ferrara, nog niet is ontslagen. La Gazzetta dello Sport weet echter dat Van Basten al is gepolst.

Naast het transferdagboek is meer informatie te vinden in het Dossier Transfers, waarin onder andere een overzicht te vinden is van de transfers van de Eredivisieclubs.

Bekijk hier al onze video's