Transferdagboek 11/08: Ribéry, Hangeland en Gourcuff

In deze periode mogen de technisch directeuren en managers aan de slag om hun selectie te versterken. Voetbal International houdt een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten die circuleren. Let wel: het zijn geruchten. De meer betrouwbare nieuwtjes lees je in andere berichten. We dachten in dit dagboek klaar te zijn met het hoofdstuk Franck Ribéry. De Franse spelmaker gaat over een jaar van Bayern München naar Real Madrid, zo wisten Spaanse media te melden. En daarmee was de kous af. Maar er zijn nieuwe ontwikkelingen. The Sun weet dat Chelsea-voorzitter Roman Abramovich plannen heeft het vliegtuig te pakken en in Beieren een bod van 46 miljoen euro op tafel te leggen.

Transferdagboek 11/08: Ribéry, Hangeland en Gourcuff

Manager Arsène Wenger sloot afgelopen weekend uit dat Arsenal vóór de start van het nieuwe seizoen een verse kracht zal verwelkomen. Maar dat zegt natuurlijk niet dat er niet gesproken wordt over aanstaande transfers van The Gunners.

Arsenal wordt nadrukkelijk in verband gebracht met twee namen. Fulham heeft volgens Daily Mail de interesse van de stadsgenoot in de Noorse international Brede Hangeland beantwoord met een prijskaartje van ruim zeventien miljoen euro.

Girondins Bordeaux-voorzitter Jean-Louis Triaud wacht volgens l'Equipe op een nieuw bod van Arsenal op Marouane Chamakh. Sinds de eerste afgewezen poging tien dagen geleden heeft de preses 'geen teken van leven' ontvangen uit het Emirates Stadium.

En we blijven nog even in Bordeaux. Want volgens 24oredisport maakt Internazionale zich op voor een opmerkelijke transfer. Na de afzeggingen van Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart heeft trainer José Mourinho zijn zinnen gezet op Yoann Gourcuff (foto). De 23-jarige spelmaker van Girondins Bordeaux zou zo'n twintig miljoen euro kosten. Dat is vijf miljoen meer dan Bordeaux afgelopen zomer betaalde om Gourcuff definitief over te nemen van AC Milan, juist de aartsrivaal van Inter.

Bekijk hier al onze video's