Transferdagboek 11/07: Van Persie, Diego en Vidal

De transfermarkt is geopend en dus wemelt het van de geruchten en speculaties. Daarom houdt VI.nl een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten. Let wel: het gaat om geruchten. Officieel bekrachtigd nieuws en daadwerkelijk afgeronde transacties lees je uiteraard in andere berichten op de site.

Transferdagboek 11/07: Van Persie, Diego en Vidal

De naam Robin van Persie komt opvallend weinig voorbij in alle draaiende transfermolens. Maar de oud-Feyenoorder zag vandaag zijn naam terug in een Italiaanse krant. AS Roma denkt volgens de Corriere dello Sport te kunnen profiteren van de vermeende onvrede bij Van Persie. De Oranje-international vreest voor weer een prijsloos seizoen van Arsenal als Cesc Fabregas en Samir Nasri het Emirates Stadium gaan verlaten. En dus is een transfer met een waarde van 25 miljoen euro niet ondenkbaar.

Arsenal is echter niet alleen druk bezig de geïnteresseerde clubs van zich af te houden, maar ook versterkingen te halen. Naast Lille-spits Gervinho is Stewart Downing het beoogde verse bloed. Voor de aanvaller van Aston Villa willen The Gunners twintig miljoen euro neerleggen.

Terwijl Manchester United en Internazionale zich deze week buigen over een eventuele overgang van Wesley Sneijder, probeert Málaga een andere spelmaker voor zich te winnen. De Spaanse club had de Oranje-international op het oog, maar heeft het vizier op een andere middenvelder gericht. Diego, die bij VfL Wolfsburg is uitgerangeerd, is de beoogde nieuwe ploeggenoot van Ruud van Nistelrooy en Joris Mathijsen.

Ook Arturo Vidal staat aan de vooravond van een vertrek uit Duitsland. De Chileense middenvelder had zelf graag in het kielzog van trainer Jupp Heynckes de overstap gemaakt naar Bayern München. Bayer Leverkusen wilde daar niet aan, maar heeft minder problemen hem te verkopen aan een buitenlandse club. Juventus is bereid de beurs te trekken voor Vidal.

Oud-PSV'er Alex maakt mogelijk wel de overstap naar Bayern München. Voor Chelsea is dat aanleiding te kijken naar eventuele vervangers. En niet geheel toevallig komt trainer Andre Villas-Boas met een speler van zijn oude werkgever FC Porto op de proppen. De Portugese verdediger Rolando ziet een hereniging zitten. 'Villas-Boas heeft mijn nummer. Hij weet dat ik het heerlijk vind om met hem samen te werken.'

Bekijk hier al onze video's