Transferdagboek 09/07: Sneijder, Eto'o en Petrovic

De transfermarkt is geopend en dus wemelt het van de geruchten en speculaties. Daarom houdt VI.nl een dagboek bij om een overzicht te geven van de talloze transfergeruchten. Let wel: het gaat om geruchten. Officieel bekrachtigd nieuws en daadwerkelijk afgeronde transacties lees je uiteraard in andere berichten op de site.

Transferdagboek 09/07: Sneijder, Eto'o en Petrovic

De naam Wesley Sneijder zal de komende dagen nog wel vaker vallen. Na Manchester United wil nu Málaga de Oranje-international voor zich winnen. In de met Qatarees geld gevulde beurs van de Spaanse club zit veertig miljoen euro om Internazionale te overtuigen. In Italië wordt geopperd dat vóór dinsdag een besluit gaat vallen over de toekomst van Sneijder. Het is serieuzer dan we hadden verwacht.

Internazionale staat ogenschijnlijk voor een grotere herschikking. Behalve Sneijder wordt Samuel Eto'o in verband gebracht met een vertrek uit Giuseppe Meazza. Manchester City denkt er sterk over na de Kameroense aanvaller in te lijven zonder daarbij de ontevreden Carlos Tévez te betrekken. We praten dan over een afkoopsom van ruim twintig miljoen euro.

Maar City zou City niet zijn als het niet nog meer spierballen liet zien. The Citizens willen namelijk ook Sergio Agüero aantrekken om de aanval een extra impuls te geven. Atlético Madrid mag een bod van een kleine veertig miljoen euro verwachten, waardoor het totale sommetje voor Manchester City uitkomt op een slordige zestig miljoen.

Zo laat je als Vitesse alles zien om hem te overtuigen naar Arnhem te komen, maar zo blijf je alleen achter. Radoslav Petrovic laat de avances van Vitesse onbeantwoord. De salariseisen van de Serviër heetten het voornaamste struikelblok te zijn, maar nu lijkt er een andere reden voor de afzegging; AS Roma zou bereid zijn ruim zeven miljoen euro neer te leggen voor de middenvelder.

Bekijk hier al onze video's