Transferdagboek 06/07: Douglas, Finnbogason en Mbia

Het nieuwe seizoen lonkt, en het zijn de transferperikelen die het nieuws regeren. Voetbal International houdt dagelijks de stand van zaken bij.

Transferdagboek 06/07: Douglas, Finnbogason en Mbia

Volgens het vaak goed ingevoerde Bild is er een einde gekomen aan de zoektocht van Douglas Franco Teixeira naar een nieuwe club. De verdediger wordt bij Hannover 96 gezien als de opvolger van Johan Djourou, die afgelopen seizoen werd gehuurd van Arsenal en deze zomer de overstap maakte naar Hamburger SV. Het contract tussen Douglas en FC Twente liep op 1 juli af, waardoor de 25-jarige mandekker de clubs voor het uitkiezen heeft.

Tenminste, dat hoopte hij. Maar de interesse van Newcastle United bleek al snel niet concreet en naar Rusland wil de geboren Braziliaan niet. 'Hij wil naar de Serie A', liet zaakwaarnemer Paulo Ribeiro aan Russische media weten. Douglas werd daar in verband gebracht met Internazionale, maar ook die club lijkt inmiddels te zijn afgehaakt voor de transfervrije verdediger.

Bij de stadgenoot van Inter staat wel wat te gebeuren, want AC Milan lijkt eindelijk verlost van Robinho. Op 15 juli sluit de transfermarkt al in Brazilië, waardoor Santos nu haast maakt. De club is bereid 8,5 miljoen euro te betalen voor de 29-jarige aanvaller en de Rossoneri zijn daarbij akkoord gegaan met een transfersom in termijnen.

Dat komt mogelijk omdat Milan zelf ook om geld verlegen zit, want volgens CalcioNews24 moet Alfred Finnbogason de opvolger worden van Robinho. De 24-jarige spits van SC Heerenveen was vorig seizoen 24 keer trefzeker in de Eredivisie en Milan zou oud-speler én Heerenveen-trainer Marco van Basten al hebben gevraagd om advies. Naar verluidt moet de IJslander maximaal zes miljoen euro kosten.

Dan over naar Noord-Londen, waar Arsenal in 2005 afscheid nam van Patrick Vieira. Sindsdien is manager Arsène Wenger op zoek naar een geschikte vervanger, maar acht jaar later is deze er nog altijd niet. Maar volgens The Daily Star heeft Arsenal eindelijk beet. Stéphane M'Bia is in beeld om het middenveld van Wenger te komen versterken. Hij is voor vijf miljoen euro op te halen bij Queens Park Rangers, dat afgelopen seizoen uit de Premier League degradeerde. Toen hij nog bij Barcelona speelde werd Giovani Dos Santos gezien als een groot talent, maar de nu 24-jarige Mexicaan heeft die belofte nooit kunnen inlossen. Via Tottenham Hotspur, Ipswich Town, Galatasaray en Racing Santander kwam hij in de zomer van 2012 bij Real Mallorca terecht, maar met die club degradeerde Dos Santos vorig seizoen uit de Primera División.

Er is echter veel belangstelling voor de 68-voudig international (veertien doelpunten), meldt Llorenzo Serra Ferrer, vicevoorzitter van Mallorca, in AS. Vanuit Spanje zijn dat Atlético Madrid, Real Betis en Valencia, maar ook CSKA Moskou, Rubin Kazan en LA Galaxy willen Dos Santos inlijven.

Jacob Mulenga lijkt op weg naar Engeland, waar volgens The Daily Mail twee clubs vechten om de handtekening van de FC Utrecht-aanvaller. De interesse van Hull City in de 29-jarige Zambiaan was al bekend, maar ook Nottingham Forest heeft zich nu gemeld. Eerder gaven de Domstedelingen al aan open te staan voor een vertrek van Mulenga, die nog een contract heeft tot medio 2014.

De overgang van Gonzalo Higuaín naar Arsenal leek slechts een kwestie van tijd, maar volgens Marca wil trainer Carlo Ancelotti - die José Mourinho opvolgde - de Argentijn niet kwijt. Dat komt omdat De Koninklijke er nog altijd niet in is geslaagd om een nieuwe aanvaller vast te leggen. Edinson Cavani en Luis Suarez werden genoemd, maar beiden lijken onhaalbaar.

Arsenal lijkt deze zomer ook nog een speler kwijt te raken, want Bacary Sagna heeft zijn nog één jaar doorlopende verbintenis in Londen nog niet verlengd. Daardoor hebben inmiddels drie clubs zich gemeld voor de dertigjarige Franse verdediger: Galatasaray, Fenerbahçe en Paris Saint-Germain. Sagna speelt al sinds 2007 voor Arsenal, dat hem destijds overnam van AJ Auxerre. Thiago Alcántara staat volgens de Catalaanse sportkrant Sport aan de vooravond van zijn zo gewilde transfer naar Manchester United. De 22-jarige aanvoerder van Europees kampioen Jong Spanje heeft bij Barcelona nauwelijks uitzicht op een basisplaats door de aanwezigheid van Xavi en Andrés Iniesta en denkt in Manchester de volgende stap in zijn carrière te kunnen zetten. Inmiddels zou een akkoord tussen alle partijen naderen.

Nu Edinson Cavani op het punt staat om naar Paris Saint-Germain te verkassen heeft zijn club Napoli de jacht geopend op een vervanger voor El Matador. Met de 63 miljoen euro die voorzitter Aurelio De Laurentiis van PSG heeft ontvangen zijn de mogelijkheden groot.

Volgens La Gazzetta dello Sport is Napoli hard op weg om Fiorentina af te troeven in de strijd om Mario Gomez. Een bod van twintig miljoen zou genoeg moeten zijn om de 27-jarige goalgetter over te nemen van Bayern München.

Opmerkelijk genoeg wordt ook Stevan Jovetic, de sterspeler van Fiorentina, in verband gebracht met een transfer naar Napoli. De Zuid-Italiaanse grootmacht zou op die manier een voor de beleidsbepalers in Florence wel heel pijnlijke coup plegen.

Volgens Sky Italia heeft Napoli-trainer Rafael Benítez ook verzocht om Júlio César vast te leggen. De doelman van de Braziliaanse nationale ploeg mag vertrekken bij het naar het Championship gedegradeerde Queens Park Rangers en moet in Napels het eventuele vertrek van Morgan De Sanctis naar AS Roma opvangen. De Romeinen zijn nog altijd op zoek naar een opvolger voor Maarten Stekelenburg, die na de zomer voor Fulham keept.

In navolging van Stekelenburg vertrekt mogelijk ook Pablo Osvaldo naar de Premier League. Het 27-jarige enfant terrible is in Rome niet langer welkom wegens zijn wispelturige gedrag en Manchester City zou volgens Manchester Evening News wel interesse hebben om de Italiaan met Argentijnse roots in te lijven. Het moet immers nog altijd geschikte vervangers vinden voor Carlos Tévez (Juventus) en Mario Balotelli (AC Milan), die ook niet bepaald bekend staan om hun voorbeeldige manieren.

Tegelijkertijd staat Micah Richards, de 25-jarige rechtsback van City, aan de vooravond van een vertrek naar Italië. Volgens een woordvoerder van Internazionale heeft Richards' zaakwaarnemer inmiddels gesprekken gehad met de Nerazzurri, die een jaar geleden met Maicon juist nog een vleugelverdediger aan City verkochten.

We sluiten het dagboek af met twee berichten afkomstig uit De Telegraaf. Want volgens de ochtendkrant is de achttienjarige Karim Rekik de vierde zomeraankoop van PSV, dat eerder al Adam Maher (AZ), Florian Jozefzoon (RKC Waalwijk) en Jeffrey Bruma (Chelsea) tot een contract in Eindhoven verleidde. Rekik zou op huurbasis moeten overkomen van Manchester City en de defensieve problemen van afgelopen seizoen moeten verhelpen.

Toby Alderweireld wil na vijf seizoenen bij Ajax juist vertrekken uit de Eredivisie. Norwich City, de nieuwe club van Ricky van Wolfswinkel, heeft zich gemeld voor de 24-jarige verdediger, maar volgens zijn zaakwaarnemer Søren Lerby is het allerminst zeker dat de international van België zijn carrière vervolgt op Carrow Road.

Bekijk hier al onze video's