Transferdagboek 06/01: Lampard, Krasic en Ganso

In de afgelopen weken kondigde het zich al aan met de nodige geruchten, maar de transfermarkt is nu dan eindelijk weer open. Voor de redactie van VI.nl is dat dan ook aanleiding ons transferdagboek nieuw leven in te blazen, met daarbij nadrukkelijk de opmerking dat het veelal om geruchten gaat. Serieuze onderhandelingen en/of eenmaal afgeronde transfers komen ook op andere wijze wel aan de orde.

Transferdagboek 06/01: Lampard, Krasic en Ganso

We beginnen de vrijdageditie van ons transferdagboek met een zeer vermakelijk gerucht uit Engeland. Daar zou volgens de Daily Mail een Engelsman immers op het punt staan hoogverraad te plegen. Frank Lampard is onder het bewind van trainer André Villas-Boas niet meer zo ongenaakbaar als in het verleden bij Chelsea.

Manchester United zit nog steeds om een middenvelder verlegen en zou in de routinier de juiste man zien. Het lijkt echter zeer de vraag of de rol op het tweede plan Lampard doet besluiten na elf seizoenen zijn club Chelsea te verlaten voor een van de aartsrivalen.

Nog iemand die bij een Europese grootmacht allesbehalve vooraan in de pikorde staat. Ivica Olic is benaderd door het Romeinse Lazio. De Kroaat kreeg eerder nog te horen van Bayern dat hij voorlopig niet mag vertrekken.

La Gazzetta dello Sport weet daarentegen dat een Romeinse delegatie toch een poging waagt voor de Beierse wisselspeler. Overigens staat ook de naam van Rasmus Elm (AZ) nog steeds op het verlanglijstje van Lazio.

Milos Krasic is de volgende grote naam die ontevreden is over zijn geringe inbreng bij een topclub. Het herboren Juventus doet amper een beroep op de aanvaller, waardoor hij graag zijn heil elders gaat zoeken.

Saillant genoeg is Internazionale een van de gegadigden om de Serviër over te nemen. En als we de zaakwaarnemer van Krasic moeten geloven: ook Chelsea, Tottenham Hotspur, Fenerbahçe en diverse clubs uit Rusland zijn geïnteresseerd.

We sluiten af met de Braziliaan Ganso. Volgens de Daily Telegraph is de spelmaker van Santos, waar hij overigens in de schaduw van superster Neymar acteert, het nieuwe doelwit van Tottenham Hotspur.

Bij een overgang zou Ganso dus een concurrent voor Oranje-international Rafael van der Vaart worden. Gezien het drukke programma in Engeland en de blessuregevoeligheid van de Nederlander is een dergelijke gang van zaken niet onlogisch te noemen.

Bekijk hier al onze video's