Transferbeleid Arsenal gekraakt: 'Waarom is hij 58 miljoen waard?'

Reacties

William Gallas plaatst vraagtekens bij het transferbeleid van Arsenal. De club uit Londen trok eind juli ruim 58 miljoen euro uit voor Ben White, terwijl Raphaël Varane voor ongeveer 13 miljoen euro minder de overstap maakte naar Manchester United.

Transferbeleid Arsenal gekraakt: 'Waarom is hij 58 miljoen waard?'
© Pro Shots

De 23-jarige White maakte tijdens zijn huurperiode bij Leeds United in het seizoen 2019/20 grote indruk op Mikel Arteta en zette zijn ontwikkeling vorig seizoen door bij Brighton & Hove Albion. Hij speelde in totaal 41 wedstrijden voor the Seagulls en maakte tevens zijn debuut voor de nationale ploeg van Engeland.

Of White zijn transfersom van 58 miljoen euro waard is, dat waagt oud-verdediger Gallas te betwijfelen: 'Het is moeilijk te begrijpen waarom Arsenal 58 miljoen euro uitgeeft aan een speler die zich nog op topniveau moet bewijzen, terwijl Manchester United op hetzelfde moment circa 45 miljoen euro betaalt voor Varane'.

'Vertel mij maar hoe dat mogelijk is. Misschien komt het doordat White Engels is', vervolgt Gallas in gesprek met GentingBet. 'Varane is van een ander kaliber dan White. White is nog jong, maar heeft nog niets bewezen. Hoe kun je dan een prijskaartje van 58 miljoen op hem plakken? Ik respecteer hem en hoop dat hij een geweldige speler wordt, maar hij heeft tot dusverre nog niets bewezen'.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.