Transfer Fernandes naar United leidt tot miljoenenclaim Sampdoria

Reacties

De FIFA onderzoekt een klacht van Sampdoria tegen Sporting Portugal aangaande de transfer van Bruno Fernandes naar Manchester United.

Transfer Fernandes naar United leidt tot miljoenenclaim Sampdoria
© Pro Shots

Sampdoria is van mening dat zij recht heeft op een deel van de transfersom op basis van een afspraak uit 2017, toen Fernandes voor tien miljoen euro de overstap maakte naar Sporting. Behalve die transfersom werd in de deal toen ook een doorverkooppercentage van tien procent opgenomen voor een eventuele volgende transfer van de Portugese middenvelder.

Aangezien Sporting afgelopen winter zo'n vijftig miljoen euro ontving voor Fernandes - veertig miljoen meer dan drie jaar geleden - heeft Sampdoria recht op een bedrag van rond de vier miljoen euro. Tot nu toe heeft de Serie A-club echter helemaal niets van dat geld teruggezien. En dus ontving de FIFA op 3 april vanuit Genua een claim tegen Sporting, bevestigt een woordvoerder aan ESPN.

Volgens de Amerikaanse tv-zender is Sporting zich van geen kwaad bewust. De Portugese topclub, waar Fernandes in het seizoen 2016/17 tot 35 officiële duels kwam, stelt dat ze zich aan de afspraken heeft gehouden. Op dat moment huurde de Italiaanse kampioen van 1991 de Portugees nog van Udinese, om hem vervolgens in de zomer van 2017 te kopen en meteen weer door te verkopen aan Sporting.

Fernandes was op dat moment nog een vrij onbekende speler, maar groeide na zijn overstap naar Portugal al snel uit tot international en trok met zijn uitstekende prestaties in Lissabon de aandacht van diverse Europese topclubs. Uiteindelijk trok United hem afgelopen winter aan. In zijn eerste maanden in de Premier League was de 25-jarige middenvelder een doorslaand succes.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.