Hattrick aan prijzen voor Uniteds schot in de roos Bruno Fernandes

Reacties

Bruno Fernandes heeft maar weinig tijd nodig gehad om indruk te maken bij Manchester United. De Portugees is in zijn eerste weken in Engeland direct gekozen tot Speler van de Maand in de Premier League.

Hattrick aan prijzen voor Uniteds schot in de roos Bruno Fernandes
© Pro Shots

De 25-jarige Fernandes kwam in januari voor minstens 55 miljoen euro over van Sporting Portugal en is een schot in de roos gebleken voor United. De middenvelder heeft in zijn eerste negen wedstrijden voor de club direct zijn meerwaarde bewezen en was tot dusver goed voor drie doelpunten en vier assists. De fans van United én het Engelse voetbal kozen hem al als de beste speler van de maand februari en nu heeft Fernandes reeds zijn derde individiuele prijs te pakken.

In de Engelse media staken al diverse United-iconen en andere grootheden uit het Engelse voetbal (onder wie ook Robin van Persie) reeds de loftrompet over Fernandes. Roy Keane stelde dat het leek alsof Fernandes al twintig jaar bij United rondliep en dat zijn komst een boost is geweest voor iedereen bij de club. 'Hij heeft de kwaliteit om een hele grote speler te worden voor United', stelde Keane vast.

Op de website van United reageert Fernandes op die woorden: 'Dat zijn hele mooie teksten van een hele grote speler', aldus de Portugees. 'Maar dit is precies wat ik wil hier in Manchester: een grote speler worden. Ik wil de beste versie van mezelf zijn en als het mogelijk is later herinnerd worden als een van de beste spelers die ooit voor United heeft gespeeld.'

Fernandes bleef in de verkiezing voor Speler van de Maand Marcos Alonso, Pierre-Emerick Aubameyang, Dominic Calvert-Lewin, Matt Doherty en Nick Pope voor. 

'Manchester United wordt langzamerhand weer de grootmacht die het was'
Bekijk hier al onze video's
Meer Bruno Fernandes
Meer over Bruno Fernandes
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.