Trainer steunt Lang na 'domme rode kaart'

Reacties

De uitsluiting van Noa Lang vergrootte zondag het Brugse leed na het Antwerpse bezoek. Trainer Philippe Clement nam zijn aanvaller in bescherming.

Trainer steunt Lang na 'domme rode kaart'
© Pro Shots
Club Brugge
Club Brugge
0 - 2
Antwerp
Antwerp

Lang incasseerde in de slotfase een tweede gele kaart. Een overtreding op Maxime Le Marchand leverde hem een voortijdige gang naar de kleedkamer. In Belgische media werd het een domme kaart genoemd. De gewezen Ajacied hoeft niet te vrezen voor een reprimande van zijn trainer.

Clement neemt Lang niets kwalijk. 'Waarom zou ik? Volgens mij was dat een fifty-fifty-bal en had Noa geen intentie om de tegenstander te raken. Le Marchand was gewoon net iets sneller bij de bal', zei de coach na de 0-2 nederlaag.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Er was meer reden voor Clement om Lang in bescherming te nemen. 'Noa had zelf al honderd tikken geïncasseerd vandaag, ook van achter. Het was dus geen domme reactie van hem. Ik ben wel het veld opgegaan om er voor te zorgen dat er geen domme reacties zouden komen want ik voelde wel dat er elektriciteit was op het veld.'

Lang heeft wel tijd om zijn zonden te overdenken. Door de eerste gele kaart was de Nederlander al geschorst voor het eerste duel, met KV Kortrijk, na de interlandperiode.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.