Trainer geeft uitleg over verbannen Lang en ziet Club topper winnen

Reacties

Club Brugge heeft zondag Anderlecht op eigen veld verslagen. Eén treffer was genoeg om in Brussel te winnen. Voor het duel was Noa Lang niet alleen in Nederland veelbesproken. Ook in België ging hij over de tong.

Trainer geeft uitleg over verbannen Lang en ziet Club topper winnen
© Pro Shots
Anderlecht
Anderlecht
0 - 1
Club Brugge
Club Brugge

De Belgische klassieker ging immers aan Lang voorbij. Voor de Oranje-international was er zelfs geen plek in de wedstrijdselectie van Club Brugge. 'Noa heeft het op dit moment moeilijk met zijn status', gaf trainer Carlo Hoefkens vooraf uitleg over de verbanning. 'Ik heb daar ook begrip voor. Dat wil niet zeggen dat het naar de toekomst toe bepalend gaat zijn, of zelfs naar de nabije toekomst. Maar het is wel een signaal dat ik wil zenden. Ik spreek veel met Noa.'

'Het is gewoon een situatie die kan voorvallen. Met andere spelers ook. We kijken naar de toekomst en komen er sterker uit', zo wilde Hoefkens een rol voor Lang niet uitsluiten.

Klassieker
Na het historische succes in de Champions League was het duel met Anderlecht voor Club Brugge ook een manier om in eigen land een signaal af te geven. De klassieker in Brussel was een ideale kans om revanche te nemen voor de uitglijder van vorige week tegen Westerlo.

In de eerste helft slaagde de Belgische kampioen er niet in de rivaal op de knieën te dwingen. Sterker nog, Anderlecht kreeg de beste kansen de score te openen. Na rust voerde de ploeg van Hoefkens de gastheren de duimschroeven wel aan. Kamal Sowah stuitte op doelman Hendrik Van Crombrugge, die in de zeventigste minuut een antwoord schuldig moest blijven op een inzet van Casper Nielsen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Ook omdat een kopbal van Wesley Hoedt geen doel trof, was de treffer van de Deen voldoende voor de overwinning voor Club Brugge. De kampioen, dat in de extra tijd Abakar Sylla verloor met een directe rode kaart, kwam met het succes in Brussel op zes punten van koploper RC Genk. Anderlecht is veroordeeld tot een anonieme negende plaats.

Pro League

Stand Pro League 2022/2023

België

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Genk
34
23
6
5
78-37
+41
75
2
Union Sint-Gillis
34
23
6
5
70-41
+29
75
3
Antwerp
34
22
6
6
59-26
+33
72
4
Club Brugge
34
16
11
7
61-36
+25
59
5
Gent
34
16
8
10
64-38
+26
56
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.