Townsend wijst Tottenham de weg, rookbom ontsiert duel

Tottenham Hotspur heeft, zonder groots te spelen, aan de hand van Andros Townsend met 2-0 gewonnen bij Aston Villa. Meest opmerkelijke aan het duel was echter een vuurwerkincident na een ruim halfuur.

Bij de rust stond Tottenham met 1-0 voor, maar dat was niet het meest opvallende moment van de eerste helft; dat was een stuk vuurwerk. Vlak na de goal van Andros Townsend (zijn indraaiende voorzet verdween zonder aangeraakt te worden achter keeper Brad Guzan) werd er vanuit het vak met Tottenham-fans een rookbom gegooid, die bij grensrechter David Bryan in zijn nek kwam. Na een kort oponthoud werd de wedstrijd hervat.

Aston Villa, met Leandro Bacuna en Ron Vlaar in defensie en Karim El Ahmadi op het middenveld, had Tottenham, waar Jan Vertonghen in de basis begon, vóór die treffer flink onder druk gezet. Het bemoeilijkte de Londense opbouw behoorlijk, maar na een ruim half uur kwamen de Spurs via Townsend dus tóch op voorsprong.

In de extra tijd van de eerste helft was de kersverse international ook dicht bij de 0-2, maar dit keer kon Guzan wél knap redding brengen; hij tike het lage schot met zijn rechterhand uit de onderhoek. Aston Villa had even daarvoor via Andreas Weimann bijna de gelijkmaker op het bord gezet, maar de Oostenrijker schoot de bal vanaf de rand van het strafschopgebied rakelings naast.

Nadat invaller Christian Benteke (de Belg is pas net terug van een blessure) in de tweede twee kopkansen had gemist (eenmaal op aangeven van Bacuna) besliste Soldado de wedstrijd. Paulinho kaatste de bal precies op maat voor de Spaanse spits, die de bal langs Guzan schoot.

Paulinho had tien minuten voor tijd nog de kans om de score te vergroten, maar kreeg geheel vrijstaand zijn hoofd niet tegen een knappe voorzet van Townsend. Tottenham staat nu vijfde met zestien punten na acht duels. Aston Villa blijft op de twaalfde positie staan.