Podolski hoopt op Duitse trainer voor Bayern, Fellaini als Messi

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Podolski hoopt op Duitse trainer voor Bayern, Fellaini als Messi

'Een Duitse trainer met een Duitse staf past beter bij Bayern'
Lukas Podolski schrijft tegenwoordig opiniestukken voor de Duitse krant Bild en laat zijn licht schijnen op de situatie bij zijn ex-club Bayern München. 'Het ontslag van Carlo Ancelotti kwam voor mij niet als een verrassing. De club moest ingrijpen. Het werkte niet meer. Ik weet zeker dat Bayern een plan B heeft en ik denk dat ze voor een Duitse trainer gaan.'

• De prestatie van Marouane Fellaini bij Manchester United in de wedstrijd tegen Crystal Palace (4-0) leverde de Belgische middenvelder een bijzondere vergelijking op van Phil Neville. Marouane Messi of Lionel Fellaini?

'Ik heb alles kunnen verwerken. Het gaat nu goed met me.'
• Voor Calvin Stengs staat het seizoen in het teken van herstel. De talentvolle middenvelder van AZ scheurde zijn kruisband en werd geopereerd in het Amerikaanse Pittsburgh. 'Ik kom 's ochtends op de club en ik ontbijt met de andere spelers', zegt hij op de clubsite van AZ. 'Vervolgens ga ik met de fysiotherapeut aan de slag, tot een uur of twee. Gelukkig kan het op de club, anders zou ik het allemaal veel te veel missen.'

• Carles Puyol denkt dat Lionel Messi op z'n dertigste nog niet aan zijn plafond zit. 'Ik weet zeker dat hij nog kan verbeteren', zegt de oud-verdediger in El Mundo Deportivo. 'Voor mij is Messi nu al de beste speler in de historie.' Messi steekt zondag tegen Las Palmas met zijn 594ste wedstrijd Puyol voorbij op de lijst van spelers met meeste Barcelona-duels. Deze rangschikking wordt aangevoerd door Xavi (767 duels). 'Laten we voor het voetbal hopen dat Messi nog zeker vijfhonderd wedstrijden gaat spelen.'

Jerrel Hasselbaink vindt dat managers langer de tijd moeten krijgen van clubeigenaren. De huidige trainer van Northampton Town hekelt de 'hiring and firing-cultuur' in het voetbal. 'Het is belachelijk', zegt Hasselbaink in een interview met The Daily Mirror. 'Je moet er wel mee omgaan, maar ik kan het niet accepteren. De meerderheid van de clubeigenaars is afkomstig uit het zakenleven. Verdienen ze daar hun geld ook in vier weken of vier maanden? Nee, de meesten van hen bouwden langzaam een imperium op. Dat kost jaren van investeren en ontwikkelen.'

• Frank Rijkaard viert zaterdag zijn 55ste verjaardag. De ex-bondscoach maakte deel uit van liefst twee teams die zonder verliesbeurt kampioen werden: AC Milan in 1991/92 en Ajax in 1994/95.

• Het charmante van voetbal is dat je weinig zaken nodig hebt voor een wedstrijd. Een bal, een veld en een scheidsrechter, dan ben je er al. Helaas was er geen arbiter aangesteld bij de wedstrijd tussen FC Twente en SC Heerenveen in de Eredivisie Vrouwen. Het duel begon daardoor niet om 19.30 uur, maar om 20.30 uur.

Cristiano Ronaldo is de beste speler in FIFA 18. Op Twitter daagt de superster zijn volgers uit om optimaal te presteren in de game.

• Francesco Totti stond vrijdagavond op het scorebord bij een duel tussen een team dat Kakha Kaladze had samengesteld en een ploeg van voormalige wereldsterren. De wedstrijd voor het goede doel werd gespeeld in Tbilisi.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Tsja. Laten we het erop houden dat de gemoederen hoog opliepen in Koeweit.

'Ik voel me daarin wel genaaid. Het is geen toeval dat ik geen minuut meer gespeeld heb sinds de transferperikelen rondom Heerenveen.'
Ramon Leeuwin baalt er nog steeds van dat afgelopen zomer een transfer naar SC Heerenveen afketste. Sindsdien kwam de verdediger nog maar weinig in actie voor FC Utrecht. (RTV Utrecht)

• Je zou maar voetbalaccessoires willen kopen en ondertussen worden getrakteerd op deze fraaie skills.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

• Jürgen Klopp vindt het maar niets dat Liverpool waarschijnlijk op kerstavond moet spelen tegen Arsenal. 'Wie wil er op die avond nu voetbal kijken? Ik denk dat alle media thuis zullen blijven en dat er maar één camera is. Volgens mij vinden mensen het geen punt om een avond niet bezig te zijn met voetbal', zegt de Duitser in gesprek met The Guardian. Op korte termijn maakt televisiezender Sky de definitieve planning in de kerstperiode bekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.