Totti hult zich in nevelen over naderend afscheid

Reacties

Francesco Totti heeft twijfel gezaaid over zijn naderende afscheid. Technisch directeur Monchi liet vorige week optekenen dat de veertigjarige icoon van AS Roma komende zomer stopt, maar Totti weigerde dat woensdag te bevestigen.

Totti hult zich in nevelen over naderend afscheid

'Ik weet niet of ik op 28 mei mijn laatste wedstrijd speel', zei Totti in gesprek met Italiaanse media tijdens een evenement van de paralympische bond van Italië. Dat terwijl Monchi een week geleden aankondigde dat de Italiaanse aanvaller na dit seizoen toetreedt tot de directie van Rome. 'Voor zover ik weet had hij dit al afgesproken met de club. Francesco is Rome, dus ik wil hem zo dicht mogelijk bij me hebben.'

Heel de voetbalwereld ging er sindsdien vanuit dat Totti aan een afscheidstournee in de Serie A bezig is. Afgelopen zondag hield coach Luciano Spalletti hem tot frustratie van velen op de bank in het uitduel met AC Milan (1-4), terwijl hij de weken ervoor steevast mocht opdraven als invaller. De Romeinen sluiten het seizoen af met wedstrijden tegen Juventus (thuis, 14 mei), Chievo Verona (uit, 20 mei) en Genoa (thuis, 28 mei).

De geboren Romein vierde op 28 maart 1993 tegen Brescia zijn debuut voor AS Roma (2-0). De nummer 10 groeide uit tot een vaste waarde en uiteindelijk symbool van de Giallorossi. Het absolute hoogtepunt was het seizoen 2000/01, toen Roma de landstitel veroverde. In 2007 en 2008 legde de club uit de hoofdstad beslag op de Coppa Italia. Liefst acht keer eindigde AS Roma in het Totti-tijdperk als tweede in de Serie A, de positie die de club momenteel ook bezet.

'Een staande ovatie voor Totti in San Siro, het publiek smachtte naar hem'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.