Einde van een tijdperk: Totti neemt afscheid

Reacties

Francesco Totti zet na dit seizoen een punt achter zijn loopbaan. Dat heeft Monchi, de nieuwe technisch directeur AS Roma, woensdag aangekondigd bij zijn eigen presentatie.

Einde van een tijdperk: Totti neemt afscheid

De veertigjarige Totti is bezig aan zijn 25ste seizoen bij de club uit Rome. 'Na dit seizoen wordt hij een van onze directeuren', sprak Monchi. 'Voor zover ik weet had hij dit al afgesproken met de club. Francesco is Rome, dus ik wil hem zo dicht mogelijk bij me hebben.' Totti's laatste duel zal de thuiswedstrijd tegen Genoa zijn op zondag 28 mei.

De in Rome geboren Totti vierde op 28 maart 1993 in de met 2-0 gewonnen wedstrijd tegen Brescia zijn debuut voor AS Roma. De aanvallende middenvelder annex spits groeide uit tot een vaste waarde en uiteindelijk symbool van de Giallorossi. Het absolute hoogtepunt was het seizoen 2000/01, toen AS Roma de landstitel veroverde. In 2007 en 2008 legde de club uit Rome beslag op de Coppa Italia. Liefst acht keer eindigde AS Roma in het Totti-tijdperk als tweede in de Serie A, een positie die de club momenteel ook bezet.

Record
De afgelopen seizoenen was het in het voorjaar steeds de vraag of Totti er nog een jaar aan vast zou plakken bij AS Roma. Ondertussen scherpte hij verschillende records aan. Zo werd de smaakmaker in 2014 de oudste doelpuntenmaker in de Champions League. Op de eeuwige topscorerslijst van de Serie A moet hij alleen voorrang verlenen aan Silvio Piola.

Al in 2006 werkte Totti de laatste van zijn 58 interlands af, de door Italië gewonnen WK-finale tegen Frankrijk.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.