Tottenham wint in Leicester dankzij beauty Son en jubileumgoal Alli

Tottenham Hotspur heeft op bezoek bij Leicester City een eenvoudige overwinning geboekt en daardoor de derde plaats in de Premier League heroverd.

Leicester City
0 - 2
Tottenham Hotspur

Afgelopen weekend verloor Tottenham met 4-2 van aartsrivaal Arsenal, maar woensdag herstelde de ploeg van manager Mauricio Pochettino zich door met 3-1 te winnen van Southampton. Drie dagen later volgde in het King Power Stadium de twaalfde competitiezege van dit seizoen. Harry Kane kreeg rust aan de kant van de bezoekers en zijn vervanger opende op slag van rust op prachtige wijze de score.

Van buiten het strafschopgebied schoot Heung-Min Son prachtig raak en bezorgde Tottenham daarmee een verdiende voorsprong. In de eerste helft waren de bezoekers de bovenliggende partij, maar grote kansen kregen ze niet. Na een klein uur verdubbelde Dele Alli de score. De middenvelder kopte duikend binnen op aangeven van Son. Het was voor Alli zijn vijftigste doelpunt in alle competities sinds hij in 2015 debuteerde.

Na de 0-2 nam Leicester meer initiatief, maar echt grote kansen leverde dat niet op. De overwinning voor de bezoekers kwam daarom eigenlijk geen moment in gevaar. Door de zege heeft Tottenham Hotspur nu 36 punten uit zestien duels, waarmee het de derde plaats bezet. De achterstand op koploper Liverpool is zes punten. Dinsdag gaat de ploeg van Pochettino op bezoek bij Barcelona met als doel zich te plaatsen voor de achtste finale van de Champions League.