Tottenham wéér zonder zege na tumultueuze clash met Watford

Tottenham Hotspur is er zaterdag weer niet in geslaagd om te winnen in de Premier League. De formatie van manager José Mourinho speelde doelpuntloos gelijk op bezoek bij Watford. De bezoekers kwamen nog goed weg met een punt, met dank aan keeper Paulo Gazzaniga, maar waren in de slotfase ook nog dicht bij een treffer.

Watford
Watford
0 - 0
Tottenham Hotspur

Tottenham heeft het onder Mourinho nog niet bepaald makkelijk. De ploeg won in de Premier League voor het laatst op 26 december en heeft veel moeite om de nul te houden. Dat gebeurde tot nu toe pas één keer onder leiding van de Portugees. Afgelopen dinsdag tankte Spurs een beetje vertrouwen met een zege op Middlesbrough in het FA Cup-toernooi (2-1).

De eerste helft kende wat kansen betreft weinig hoogtepunten, maar er was wel een belangrijke rol weggelegd voor scheidsrechter Michael Oliver. Allereerst claimde Tottenham een strafschop nadat Craig Cathcart een voorzet van Serge Aurier met zijn hand had geraakt, maar daar wilde Oliver niets van weten. Na twintig minuten besloot de arbiter Japhet Tanganga een gele en geen rode kaart te geven voor een overtreding op Ismaïla Sarr.

Vervolgens kwam het spel kort stil te liggen omdat er geen verbinding met de VAR was. Dat vonden de fans van beide teams niet zo erg, gezien de kritiek op de recente video-arbiter in Engeland. Watford kreeg kansjes via Gerard Deulofeu en Troy Deeney, maar trof geen doel. Ook aan het begin van de tweede helft kregen Abdoulaye Doucouré en Sarr de bal er niet in. Pas nu ruim een uur kwam Spurs er weer eens uit via Heung-Min Son, die uit een counter over het doel schoot.

Ook in de tweede helft kreeg Oliver genoeg te doen, bijvoorbeeld bij een opstootje toen Jan Vertonghen naar de grond ging na een confrontatie met Doucouré. Ook Harry Winks was erbij betrokken en nadat kort de vlam in de pan was, kregen Doucouré en Winks een gele kaart. De VAR checkte de situatie en zag geen noodzaak voor rood. Tien minuten later ging de bal op de stip voor de thuisploeg. Vertonghen gooide zich voor een schot van Deulofeu en raakte de bal met zijn arm, waardoor Oliver naar de stip wees. Gazzaniga trad echter reddend op en pakte de strafschop van Deeney.

Tottenham leefde nog, maar creëerde in de tweede helft wel erg weinig. Mourinho bracht daarop Christian Eriksen, die in verband wordt gebracht met een vertrek naar Internazionale of Paris Saint-Germain. De Deen verving Dele Alli, die vanaf de bank kort zijn frustratie uitte richting zijn manager. Dat was niet de enige bijzondere wissel van Spurs, want Gedson Fernandes kwam er ook nog in. Met nog ruim tien minuten te gaan verving hij Giovani Lo Celso en maakte hij zijn debuut voor zijn nieuwe club. Tottenham huurt hem van Benfica. Met hem in de ploeg werden de bezoekers gevaarlijker, waarbij keeper Ben Foster nog reddend moest optreden. Erik Lamela was in de extra tijd heel dicht bij een treffer toen hij, al liggend op de grond, via de rug van Adrian Mariappa de bal richting het doel werkte. Net op tijd werd de bal echter van de lijn gehaald door debutant Ignacio Pussetto, waardoor het in 0-0 eindigde.