Tottenham Hotspur heeft zondag erg overtuigend afgerekend met Burnley. De ploeg van José Mourinho kan na zware weken weer omhoog kijken in de Premier League, mede dankzij Gareth Bale.

Tottenham Hotspur
4 - 0
Burnley
Burnley

De druk op Mourinho nam vorige week flink toe. Twijfelde The Special One na vijf nederlagen in de laatste zes competitiewedstrijden ook niet een beetje aan zijn eigen aanpak? De Portugees veegde die suggestie resoluut van tafel. Een week later is de stemming rond Tottenham alweer flink veranderd, na een 4-0 zege in de Europa League op Wolfsberger AC en een nog indrukwekkendere overwinning op Burnley.

Spurs schoot uit de startblokken tegen het normaal zo stugge Burnley en kwam in de tweede minuut al op voorsprong. Uit een scherpe voorzet van Heung-Min Son tikte Bale van dichtbij de bal binnen: 1-0. Het was voor de Welshman het begin van een heerlijke middag. De Real Madrid-huurling speelde sterk als rechtsbuiten in een aanval met verder Son en Harry Kane. Lucas Moura speelde als nummer 10, terwijl Steven Bergwijn net als tegen West Ham United vorige week opvallend genoeg geen deel uitmaakte van de wedstrijdselectie.

Wie de Spurs-aanvallers tegen Burnley zag combineren, moet concluderen dat het perspectief voor Bergwijn er niet beter op wordt in Noord-Londen. Tottenham was erg dreigend en creëerde makkelijk kansen. Nadat een schot van Kane nog rakelings naast ging en Son even later stuitte op goalie Nick Pope, viel de 2-0 in de vijftiende minuut. Na een geweldige lange pass van Bale scoorde Kane met een schot dat van richting werd veranderd door James Tarkowski.

Tottenham liep nog voor rust uit naar een 3-0 voorsprong. Moura reageerde alert bij een voorzet van Sergio Reguilón en zorgde met een schot in de verre hoek voor het derde doelpunt. De thuisploeg haalde daarna de voet van het gaspedaal en zette nog slechts af en toe aan bij de zoektocht naar een grotere voorsprong. Verrassend was het niet dat uitgerekend Bale voor de 4-0 zorgde, hij bleef een gretige indruk maken. Na in stelling te zijn gebracht door Son maakte de Welshman in de 55ste minuut met een feilloze knal in de verre hoek zijn tweede doelpunt van de wedstrijd.

Met die 4-0 onderstreepte Bale dat hij nu echt zijn draai begint te vinden bij de ploeg van Mourinho. De linkspoot is nu direct betrokken geweest bij zeven goals in zijn laatste vier optredens voor de Londenaren. Bale werd in de zeventigste minuut naar de kant gehaald met het oog op wat komen gaat in de komende weken. Spurs trok de voorsprong geroutineerd over de streep en de blik kan nu gericht worden op Fulham-uit, de wedstrijd van komende donderdag. In de Premier League klimt Tottenham over Arsenal heen, onderin het linkerrijtje, terwijl Burnley vijftiende blijft.