Tottenham pikt geniepig punt weg bij Arsenal

Tottenham Hotspur was hard op weg opnieuw zijn meerdere te moeten erkennen in Arsenal, maar pakte op White Hart Lane in blessuretijd alsnog een punt (2-2).

Nog nimmer sinds zijn aantreden bij Tottenham Hotspur had Jol de Noord-Londense derby in zijn voordeel kunnen beslechten. Na rust zag de Haagse coach ook zijn laatste kans van dit seizoen vervliegen.

In de tweede helft had Tottenham Hotspur niets te vertellen. Op White Hart Lane was het Arsenal dat de klok sloeg. Het eenrichtingsverkeer kwam uiteindelijk 'slechts' tot uitdrukking in doelpunten van Kolo Touré en Emmanuel Adebayor.

Voor rust had Tottenham zich nog van z'n beste kant laten zien. De openingstreffer van Robbie Keane, die na een half uur raak kopte, was dan ook terecht gezien het optreden van de ploeg van Martin Jol. Maar deze marge leek onvoldoende voor een positief resultaat in de derby, totdat Jermaine Jenas diep in blessuretijd Arsenal-keeper Jens Lehmann klopte met een laag schot; 2-2.