Tottenham ontneemt Chelsea op hardhandige wijze ongeslagen status

Tottenham Hotspur heeft Chelsea zaterdagavond op een pijnlijke eerste nederlaag van het Premier League-seizoen getrakteerd. De ploeg van manager Mauricio Pochettino klimt door de zege naar de derde plaats en houdt de nog ongeslagen toptwee van Manchester City en Liverpool in het vizier.

Tottenham Hotspur
3 - 1
Chelsea
Chelsea

Tottenham kende een droomstart op Wembley, want binnen een kwartier stond er een 2-0 voorsprong op het scorebord. Dele Alli zorgde bij de eerste echte kans van de wedstrijd voor de openingstreffer door uit een vrije trap van Christian Eriksen raak te koppen. Keeper Kepa Arrizabalaga zat er nog wel aan, maar kon het doelpunt niet voorkomen. Vervolgens miste Heung-min Son twee grote kansen. Eerst schoot hij over na een hoge pass van Alli en even later had doelman Kepa een antwoord op de inzet van de Zuid-Koreaan.

De thuisploeg was verreweg de betere partij en kwam via Harry Kane alsnog op een verdiende 2-0. De spits haalde net buiten het strafschopgebied uit en Kepa stond aan de grond genageld, hoewel het schot houdbaar leek voor de Spaanse keeper. De sluitpost bewees zijn waarde later nog wel door een kopbal van Toby Alderweireld en een schot van Son uit zijn doel te houden. Aan de andere kant keerde Hugo Lloris een inzet van Eden Hazard, een van de weinige mogelijkheden van Chelsea in de eerste helft.

Waar Son in de eerste helft een aantal kansen niet verzilverd kreeg, was het na rust wel raak voor de aanvaller. Op fraaie wijze zelfs, want na 55 minuten zette de Zuid-Koreaan de defensie van Chelsea te kijk door zich op aangeven van Alli richting het doel te soleren. Ook Kepa werd als laatste horde genomen, waarna de bal in het doel belandde. Vervolgens ontkwam Chelsea aan 4-0 toen Kane en Alli kort na elkaar de bal over werkten. The Blues kwamen in de slotfase alleen nog tot een eretreffer van Olivier Giroud, die raak kopte na een voorzet van César Azpilicueta.

Spurs neemt de derde plaats over van Chelsea en staat nog altijd drie punten achter op nummer twee Liverpool, dat zaterdag Watford versloeg (0-3). Koploper Manchester City versloeg West Ham United en heeft vijf punten meer dan Tottenham.