Tottenham loopt ook schade op bij reuzendoder Wolves

In een enerverende wedstrijd heeft Wolverhamton Wanderers een 3-3 gelijkspel tegen Tottenham Hotspur uit het vuur gesleept. De ploeg boekte eerder al opzienbarende resultaten tegen topclubs op eigen grond.

Zonder Rafael van der Vaart en met Gareth Bale op de bank moest Tottenham Hotspur proberen tegen Wolverhampton Wanderers proberen uitzicht de blijven houden op plaats drie in de Premier League die volgend jaar recht geeft op deelname aan de Champions League. Tegenstander Wolves staan middenin in de degradatiezone en kon elk punt gebruiken.

Molineux, thuishaven van Wolverhampton, bleek dit seizoen al een ware kwelling voor de topploegen. Alleen Arsenal vertrok huiswaarts met drie punten op zak. De ploeg die het ouderwetse Engelse voetbal hanteert - veel lange ballen en veel pittige duels - deden dat nu ook. Na twintig minuten nam de thuisploeg dan ook brutaal de leiding. Kevin Doyle klopte de weifelend uitkomende Gomes in de lucht en bracht zijn ploeg op voorsprong.

The Spurs kwamen echter goed terug in de wedstrijd en bogen via Jermaine Defoe de stand om in hun voordeel. De rappe buitenspeler deed dit met twee prachtige gekrulde schoten die Wayne Hennessey kansloos lieten. Nog voor rust was het weer gelijk. Doyle maakte zijn tweede via een strafschop na hands van Alan Hutton.

Met een machtige knal bracht Roman Pavlyuchenko de Londenaren, kort na rust, weer aan de leiding. De bezoekers trokken de zege echter niet over de streep. Het moest uiteindelijk buigen voor het opportunisme van de thuisploeg. Steven Fletcher kopte knap een uitstekende voorzet van Matt Jarvis achter de kansloze Gomes. Foto: VI Images