Tottenham komt goed terug, Grønkjær waardevol

MSK Zilina lijkt al bijna zeker van een plek in de Champions League. Ook BSC Young Boys en Rosenborg BK waren goed op weg, maar incasseerden dure treffers in de slotfase.

BSC Young Boys-Tottenham Hotspur 3-2In Zwitserland leek BSC Young Boys op weg naar een daverende verrassing toen de ploeg na 28 minuten met 3-0 leidde tegen Tottenham Hotspur. Senad Lulic, Henri Ntsama en Xavier Hochstrasser zette de thuisclub binnen het half uur op een ruime voorsprong. The Spurs kwamen echter in de 42ste minuut terug in de wedstrijd toen Sébastien Bassong de 3-1 binnenkopte.

Na rust bleven de bezoekers op zoek gaan naar meer treffers en met succes. Roman Pavlyuchenko (foto) bepaalde zeven minuten voor tijd de eindstand op 3-2, waardoor Tottenham mag blijven hopen op een plaats in de Champions League.

Rosenborg BK-FC Kopenhagen 2-1Ook Rosenborg BK leek zich in eigen huis al te verzekeren van een plek in de groepsfase van de Champions League, maar zag FC Kopenhagen in de slotfase een belangrijk uitdoelpunt maken. Steffen Iversen en Markus Henriksen zetten de Noorse ploeg op een 2-0 voorsprong, maar voormalig Ajacied Jesper Grønkjær maakte in de 84ste minuut de 2-1 namens de bezoekers.

Sparta Praag-MSK Zilina 0-2MSK Zilina, in het seizoen 2008/09 nog tegenstander van Ajax in het UEFA Cup-toernooi, lijkt zich op te kunnen maken voor zes wedstrijden in het hoofdtoernooi van de Champions League. De kampioen van Slowakije won het uitduel met Sparta Praag met 2-0, door treffers van Momodou Ceesay en Marek Oravec na rust.