Tottenham Hotspur vestigt wereldrecord met royale winst

Reacties

Tottenham Hotspur heeft in het boekjaar 2017/18 een winst van 113 miljoen pond (132 miljoen euro) genoteerd. Volgens Britse media gaat het om een wereldrecord.

Tottenham Hotspur vestigt wereldrecord met royale winst

Dat oude record was nog niet bepaald belegen: Liverpool presenteerde eerder dit jaar een winst van 124 miljoen euro. Uit het jaarverslag van Tottenham Hotspur blijkt vooral een enorme omzetstijging, van 363 miljoen euro naar 445 miljoen euro. Dat heeft te maken met de tijdelijke verhuizing naar Wembley, waar meer fans in kunnen dan op het oude White Hart Lane.

Woensdag speelde Tottenham Hotspur zijn eerste wedstrijd in het nieuwe stadion. De bouw hiervan is vooral bekostigd met leningen.

Afgelopen seizoen gaven de Londenaren slechts 172 miljoen euro uit aan spelerssalarissen, veel minder dan de overige clubs uit de topzes in de Premier League. Arsenal staat vijfde in dat klassement met een salarishuis van 281 miljoen euro.

De kans is groot dat Tottenham Hotspur het record spoedig aanzienlijk aan gaat scherpen. De Londenaren trokken in de afgelopen twee transferperiodes namelijk geen enkele speler aan. In het boekjaar 2017/18 telde de club nog miljoenen neer voor onder anderen Lucas Moura en Serge Aurier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.