Tottenham Hotspur in finale na show tegen Arsenal

Tottenham Hotspur heeft zich ten koste van Arsenal geplaatst voor de finale van het League Cup-toernooi. Op White Hart Lane wonnen The Spurs de return met liefst 5-1.

Tottenham Hotspur in finale na show tegen Arsenal

Arsenal verscheen zoals gebruikelijk in het League Cup-toernooi met een B-team aan de aftrap. Van de elf Gunners die begonnen, beschikken normaliter alleen William Gallas en Aleksandr Hleb over een basisplaats. Cesc Fabregas viel al snel in en coach Arsène Wenger bracht Emmanuel Adebayor en Eduardo pas binnen de lijnen toen het al te laat was.

Na de 1-1 uit de heenwedstrijd, kende Tottenham tijdens de return een droomstart. Jermaine Jenas kreeg na drie minuten spelen vrije doortocht en passeerde doelman Lukasz Fabianski met een schot in de verre hoek.

Met die snelle goal was de toon gezet. Nicklas Bendtner zorgde met een eigen doelpunt voor 2-0, Robbie Keane maakte er 3-0 van na fraai voorbereidend werk van Dimitar Berbatov en Aaron Lennon knalde de 4-0 binnen.

Daarmee was het pleit beslecht. Adebayor bracht een geïrriteerd Arsenal, de ploeggenoten Bendtner en Adebayor kregen het zelfs met elkaar aan de stok, nog terug tot 4-1. Het feest op White Hart Lane kwam echter nooit in gevaar. Steed Malbranque zorgde voor de slagroom op de taart door de eindstand op 5-1 te bepalen.

Zondag 24 februari kan coach Juande Ramos zijn eerste prijs pakken met The Spurs. Op die dag staat de finale van het toernooi om de League Cup geprogrammeerd. Chelsea en Everton maken woensdag uit wie de tegenstander wordt. Chelsea won het eerste duel met 2-1.

Bekijk hier al onze video's