Tottenham Hotspur en Everton bij laatste vier in FA Cup

Tottenham Hotspur en Everton hebben zich geplaatst voor de halve finale van de strijd om de FA Cup na zeges op respectievelijk Bolton Wanderers en Sunderland. De duels van het prestigieuze clubtoernooi worden onderonsjes tussen clubs uit Liverpool en Londen.

Tottenham Hotspur en Everton bij laatste vier in FA Cup

Tottenham Hotspur - Bolton Wanderers 3-1Anderhalve week geleden stortte Fabrice Muamba met een hartstilstand neer op het veld bij een stand van 1-1. Scheidsrechter Howard Webb nam vervolgens de enige juiste beslissing door het duel te staken. Voordat de teams gingen bepalen wie zich voor de halve finale van het FA Cup-toernooi ging plaatsen werd uitgebreid stil gestaan bij Muamba, die op de intensive care van het Chest Hospital verblijft.

De thuisploeg wilde snel de zege naar zich toetrekken en zocht volop de aanval. Liefst elf kansen (tegenover nul voor Bolton) produceerden de Londenaren in het eerste bedrijf. Adam Bogdan hield echter op voortreffelijke wijze zijn doel schoon. Ook na rust bleef de Bolton-goalie wonderen verrichten. Pas een kwartier voor tijd moest hij capituleren op een kopbal van Ryan Nelsen na een hoekschop van Rafael van der Vaart.

Kort daarop verdubbelde Gareth Bale de voorsprong op aangeven van Jermain Defoe. Kevin Davies bracht, kort voor affluiten, de spanning terug door de 2-1 aan te tekenen. Het slotakkoord was echter voor Louis Saha die met een pittig schot Tottenham voor de 3-1 eindstand en zijn ploeg naar de laatste vier van het toernooi bracht. Daar treft het Chelsea.

Sunderland - Everton 0-2Everton, met John Heitinga maar zonder Royston Drenthe, kwam na 24 minuten op voorsprong na een goede aanval die Nikica Jelavic als eindpunt had. The Toffees kwamen vervolgens, mede door zeer solide verdedigen, nauwelijks in gevaar en beslisten de wedstrijd iets binnen het uur.

Daarbij kreeg Everton hulp van Sunderland-verdediger David Vaughan, die eerst dom balverlies leed en vervolgens een voorzet van Jelavic in zijn eigen doel schoot. Probleemloos speelde het de wedstrijd uit, het treft als laatste horde naar de eindstrijd stadsgenoot Liverpool. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's