Tottenham dankzij Vertonghen verdiend langs Swansea

Tottenham Hotspur heeft in een duel vol kansen aan het langste eind getrokken. Uiteindelijk was het met 1-0 te sterk voor Swansea City, dankzij een treffer van Jan Vertonghen.

Met name in de eerste helft had het duel een ontzettend hoog tempo. In de openingsfase was het Swansea dat de toon zette, maar bleek Tottenham de betere ploeg die de meeste kansen kreeg.

Dwight Tiendalli, die zijn debuut in de basis bij Swansea maakte, moest toezien hoe Tottenham Hotspur de grootste kans van de eerste helft kreeg. Na dertien minuten verspeelde Michu slordig de bal, waarna Moussa Dembélé de bal met zijn hak knap klaar legde voor Jermaine Defoe. Middenvelder Michu bleek niet te beroerd om mee te verdedigen en blokkeerde het schot in een uiterste krachtsinspanning.

Rechtsback Kyle Walker, in de eerste helft ook gevaarlijk met een afstandsschot, kreeg na een uur weer een behoorlijke mogelijkheid. Defoe zag hem aan de rechterzijde niet over het hoofd, maar volledig vrijstaand schoot hij de bal meters naast het doel van Swansea-keeper Gerhard Tremmel.

Een kwartier voor tijd was het voormalig Ajacied Jan Vertonghen die met zijn tweede Premier League-doelpunt Tottenham op fraaie wijze de verdiende voorsprong bezorgde. De verdediger werkte de vrije trap van Walker met zijn rechterbeen in de verre hoek. Kemy Agustien was bij Swansea inmiddels in het veld gekomen voor Jonathan de Guzman; eerstgenoemde speelde een halfuur mee.

Door de winst komt Tottenham op gelijke hoogte met Chelsea, dat wel een wedstrijd minder heeft gespeeld doordat het actief was op het WK voor clubs. Swansea blijft met 23 punten op de tiende plaats steken. West Ham United kan de ploeg wel nog achterhalen, de ploeg gaat op bezoek bij West Bromwich Albion.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.