Totale chaos binnen Roda JC: personeel staakt

Reacties

De chaos is compleet bij Roda JC Kerkrade. Het personeel staakt en niemand lijkt nog te weten hoe het verder moet bij de club. Over één ding is iedereen het inmiddels eens: Mauricio Garcia de la Vega moet zo snel mogelijk uit het Parkstad Limburg Stadion worden verbannen.

Totale chaos binnen Roda JC: personeel staakt

Vooralsnog lijkt hij niet zelf van plan zich van de club af te keren. Al op zaterdag, de dag nadat de Mexicaanse pseudo-investeerder door fans het stadion uit werd gezet, werd hij alweer in Roda-jasje gesignaleerd in Kerkrade. Ook op maandagochtend verscheen hij in het stadion, waar hij ontdekte dat het kantoorpersoneel niet aanwezig was. Een statement van de medewerkers tegen al de gebroken beloftes van Garcia de la Vega.

De Mexicaan zou nu het plan hebben opgevat later vandaag een persconferentie te geven in het stadion van Roda JC, maar dat zal dan het karakter hebben van een onemanshow. Van de club weet niemand precies wat hij van plan is, niemand zal hem ook terzijde staan.

Al voor de escalatie afgelopen vrijdagavond waren Garcia de la Vega en Frits Schrouff, de man die zijn meerderheidsbelang in ruil voor één symbolische euro overdeed aan de Mexicaan, in gesprek om tot een oplossing te komen. Een akkoord daarover was nog niet bereikt. Binnen Roda JC leeft het sterke vermoeden dat Garcia de la Vega het incident van vrijdag aanwendt om er zelf zijn voordeel mee te doen. De Mexicaan had zelf supporters uitgenodigd voor een gesprek in de rust van de thuiswedstrijd tegen De Graafschap, maar zag op het laatste moment af van de ontmoeting. Hij had kunnen weten dat de gemoederen daarmee nog verder verhit zouden raken.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bovendien hadden burgemeester en politie in Kerkrade, evenals veiligheidsmensen van Roda JC, hem vooraf al aangeraden weg te blijven bij de wedstrijd. Dat de aspirant-eigenaar die waarschuwing in de wind sloeg, voedt de interne verdenking dat hij uit was op een escalatie. En op een manier om te kunnen vertrekken met een schadeclaim. Hij zou een bedrag van 250 duizend euro eisen van Roda in ruil voor zijn vertrek, al heeft Roda die eis formeel nog niet ontvangen. Onduidelijk is ook waar het bedrag op gebaseerd zou moeten zijn.

De laatste dagen is er op bestuurlijk niveau geen contact meer geweest tussen de club en de Mexicaan. Hessel Meijer, die met Garcia de la Vega de afgelopen periode de directie vormde van de Kerkraadse club, hoopt hem nog op een normale manier tot een vertrek te kunnen bewegen. Lukt dat niet op korte termijn, dan zal Roda de Mexicaan de toegang tot het stadion ontzeggen.

De licentiecommissie van de KNVB heeft nog geen standpunt ingenomen over Garcia de la Vega. Wel gingen er de afgelopen maanden al waarschuwende telefoontjes van Kerkrade naar Zeist, met als boodschap: trek hem goed na, want wij vertrouwen het intern al niet meer. De zoektocht naar alternatieve investeerders voor Roda is in volle gang, noodzakelijk ook. De club moet voor eind oktober een dichtgetimmerd financieel plan ingediend hebben in Zeist, inclusief bankgarantie, om de licentie te kunnen behouden.

Eén van de mogelijke reddingsboeien is de regionale ondernemer Stijn Koster, een miljonair met een zwak voor Roda JC. Hij meldde zichzelf bij de club, maar heeft zoals elke andere mogelijke geldschieter de eis dat eerst alle banden zijn verbroken met Mauricio Garcia de la Vega, de man die eerder al bij Real Murcia met pek en veren werd afgeserveerd. De UEFA en de FIFA kunnen een bericht vanuit Roda tegemoet zien. Strekking: zet deze man op de zwarte lijst, voor hij meer voetbalclubs kapot probeert te maken.

Bekijk hier al onze video's
Meer Roda JC Kerkrade
Meer over Roda JC Kerkrade
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.