'Totale chaos bij Valencia: Cillessen ziet trainer én directeur vertrekken'

Reacties

Het is crisis bij Valencia. Volgens Spaanse media zoals Marca zou algemeen directeur Mateu Alemany op het punt staan om te vertrekken bij de nieuwe werkgever van Jasper Cillessen, als gevolg van een ruzie met eigenaar Peter Lim. Mocht hij inderdaad vertrekken, dan gooit ook de geliefde succestrainer Marcelino het bijltje erbij neer.

'Totale chaos bij Valencia: Cillessen ziet trainer én directeur vertrekken'

Marca schrijft dat er tussen Lim en Alemany (geheel links op de hoofdfoto) niet op te lossen problemen zijn ontstaan. De zakenman uit Singapore (sinds 2014 clubeigenaar) zou zich flink hebben bemoeid met het werk van zijn directeur, die daardoor zelf heeft geconcludeerd dat er een onwerkbare situatie is ontstaan. Zijn besluit om op te stappen zou binnen Valencia als een bom zijn ingeslagen. Maandag volgt er een crisisoverleg op de burelen van Los Che, maar het vertrek van Alemany zou de enige mogelijke uitkomst zijn.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

En dat betekent voor de club een enorme dreun. Niet alleen omdat Alemany wordt gezien als een van de hoofdverantwoordelijken voor de wederopstanding van de club, maar ook omdat trainer Marcelino (de andere architect van het huidige succes, op de foto tweede van rechts) dan óók zou vertrekken. De man die in 2017 werd aangesteld door Alemany leidde de club de afgelopen twee seizoenen naar een plek in de topvier van La Liga, afgelopen seizoen werd bovendien de Copa del Rey gewonnen door Barcelona in de finale te verslaan.

Van Alemany en Marcelino is bekend dat zij een bijzonder goede band hebben. De directeur bleef achter de trainer staan toen er aan het begin van afgelopen seizoen - toen Valencia bepaald niet soepel draaide - forse kritiek op hem kwam. Bij het spoedoverleg is ook voorzitter Anil Murthy (op de foto tweede van links) aanwezig, hij werd bij aankomst bij het complex van Valencia uitgescholden door fans die zich daar hebben verzameld.

Eerder deze transferperiode baarde Alemany al opzien tijdens de onderhandelingen over Toni Lato. In eerste instantie verkocht Valencia de linksback aan PSV, maar dat werd binnen 24 uur teruggedraaid.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.