Tot het einde bij Real: krijgt Zidane met de jarige Modric eindelijk een opvolger?

Reacties

Hij bevindt zich in de herfst van zijn loopbaan, maar Luka Modric bewijst nog zeker niet versleten te zijn. De middenvelder viert deze donderdag zijn 36ste verjaardag en is nog altijd een belangrijke kracht voor Real Madrid. Nu is de vraag of hij zijn grote wens bij de Spaanse club kan laten uitkomen.

Tot het einde bij Real: krijgt Zidane met de jarige Modric eindelijk een opvolger?
© Pro Shots

Modric is bezig aan zijn tiende seizoen bij Real Madrid, dat de middenvelder in de zomer van 2012 ophaalde bij Tottenham Hotspur, en won in Spanje onder meer vier keer de Champions League en twee keer La Liga. Bovendien werd hij als speler van Real in 2018 gekozen tot beste speler van de wereld.

Vorig jaar waren er nog geruchten over een verhuizing naar Italië, maar daar kwam het niet van. Modric bleef gewoon bij de club van zijn dromen en verdiende in het afgelopen seizoen een verlenging van zijn aflopende contract.

Nu is Modric 36 jaar oud en nog altijd een gewaardeerde kracht in de selectie van Real. Marca wijst erop dat de Kroaat spelers als Xavi Hernández en Andrea Pirlo nu heeft afgetroefd: zij waren 35 jaar oud toen ze afscheid namen van het Europese topvoetbal. Xavi ging op zijn 35ste van Barcelona naar Al-Sadd in Qatar en Pirlo van Juventus naar het Amerikaanse New York City FC.

Het is de wens van Modric om zijn loopbaan af te sluiten in Estadio Santiago Bernabéu, zo heeft hij al verschillende keren laten weten. Daarvoor lijkt hij nog één keer een nieuw contract bij Real te moeten verdienen, want Modric wil het WK van 2022 in Qatar (dat in de winter wordt gespeeld) nog meemaken. De middenvelder is met 142 wedstrijden achter zijn naam recordinternational van Kroatië.

Mocht Modric erin slagen om nog een nieuw contract te krijgen bij Real en zijn carrière af te sluiten bij de Europese recordkampioen, dan krijgt Zinedine Zidane eindelijk een opvolger. De Fransman was in 2006 de laatste veldspeler die als speler van Real een punt achter zijn loopbaan zette. Sergio Ramos leek ook voorbestemd voor zo'n scenario, maar hij vertrok in de afgelopen transferperiode na een lang dienstverband bij Real naar Paris Saint-Germain.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.