Torres op dreef voor Chelsea, gelukkige goal Arsenal

Manager Rafael Benítez heeft zijn eerste overwinning in dienst van Chelsea in de Premier League te pakken. De Londense ploeg, die sinds 20 oktober niet meer had gewonnen, zegevierde met 1-3 bij Sunderland. Arsenal werd door scheidsrechter Mike Jones in het zadel getild, maar slaagde er wel in een tweede treffer te produceren.

Sunderland - Chelsea 1-3Al na elf minuten stonden de Blues op voorsprong. Een voorzet van Eden Hazard werd door Fernando Torres op fraaie wijze binnengewerkt. Chelsea bleef de dominerende partij, maar had moeite om de score te verdubbelen.

Dat gebeurde pas op slag van rust. In de 47ste minuut mocht Torres aantreden vanaf elf meter. De Spanjaard faalde niet en tilde zodoende de score naar 0-2. Voor Sunderland werd het daardoor een hels karwei om de resterende 45 minuten voor een stunt te zorgen.

Die bleef ook uit. Sterker, Juan Mata deelde drie minuten na de rust opnieuw een tik uit aan de gastheren, door de 0-3 aan te laten tekenen. The Black Cats redden vervolgens nog wel de eer.

Adam Johnson slaagde er namens Sunderland in het net te vinden. In de 66ste minuut bepaalde de Engelsman de eindstand op 1-3. Chelsea blijft op de derde plaats van de Premier League staan, Sunderland is teleurstellend achttiende.

Arsenal - West Bromwich Albion 2-0De fans van West Brom zullen een bittere nasmaak overhouden aan de wedstrijd tegen Arsenal. In de 26ste minuut fopte Arsenal-aanvaller Santi Cazorla scheidsrechter Mike Jones door een schwalbe te maken in het strafschopgebied van West Brom.

Arbiter Jones beloonde de fopduik met een strafschop, die door Mikel Arteta feilloos werd binnengeschoten (foto onder). Na de achterstand ging West Brom hard op zoek naar de gelijkmaker, maar die inspanning leverde niets op.

Het was uiteindelijk Arsenal dat weer scoorde in het Emirates Stadium. Een overtreding van Chris Brunt op Alex Oxlade-Chamberlain leverde The Gunners, ditmaal wel terecht, een strafschop op. Arteta ging wederom achter de bal staan en zorgde voor de eindstand van 2-0.

De ploeg van Arsène Wenger komt door de overwinning op 24 punten uit zestien wedstrijden. West Brom heeft twee punten meer. Swansea City - Norwich City 3-4Swansea City heeft de tweede thuisnederlaag van het seizoen geleden. De ploeg, waar Michel Vorm nog altijd herstellende is, ging tegen Norwich City met 3-4 onderuit.

In de eerste helft waren The Swans het spoor volkomen bijster. Met een 0-3 achterstand zocht de ploeg van Micheal Laudrup de kleedkamer op. Steven Whittaker opende de score op aangeven van Robert Snodgrass.

Vijf minuten voor het einde van de eerste helft bepaalde Sébastien Bassong de score op 2-0, Grant Holt zorgde ervoor dat zijn ploeg na 45 minuten op rozen zat: 0-3. Toch maakte de thuisploeg het in de tweede helft spannend.

Via Michu (1-3) kwam er weer hoop in de ploeg. Zeker toen voormalig Feyenoorder Jonathan de Guzman de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam, leek een fraaie comeback in de maak. Niets was echter minder waar.

Snodgrass stelde de zege een klein kwartier voor tijd veilig: 2-4. Michu maakte weliswaar de 3-4, maar vanwege het tekort aan tijd kon dat nauwelijks voor spanning zorgen.

Swansea deelt door de overwinning de vijfde plaats met West Bromwich Albion. Norwich verschijnt deze zaterdag in het linkerrijtje van de Premier League.

Overige uitslagenAston Villa - Stoke City 0-0Wigan Athletic - Queens Park Rangers 2-2Southampton - Reading 1-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.