Torres mag starten bij rentree in Madrileense derby

Reacties

Fernando Torres maakt woensdag in het Copa del Rey-duel met Real Madrid zijn rentree in de basis voor Atlético Madrid. Dat heeft trainer Diego Simeone dinsdag bevestigd tijdens de persconferentie voorafgaand aan de eerste van twee edities van de Madrileense derby in het Spaanse bekertoernooi.

Torres mag starten bij rentree in Madrileense derby

Torres keerde deze winter na zevenenhalf jaar terug in het Estadio Vicente Calderón dat al sinds 1995 de thuishaven is van El Niño, die destijds op elfjarige leeftijd lid werd van de jeugdopleiding van Atlético. De inmiddels dertigjarige aanvaller lijkt het scoren sinds zijn miljoenentransfer naar Chelsea van vier jaar geleden grotendeels verleerd te zijn, maar krijgt van Simeone het vertrouwen in zijn eerste wedstrijd voor Atlético 17 juni 2007.

Simeone constateerde tot zijn tevredenheid dat Torres topfit is gearriveerd uit Milaan. 'Daar heeft hij al tien competitiewedstrijden gespeeld. Hij trainde al een paar dagen met ons mee en zal morgen starten', aldus de Argentijnse coach, die in zijn nieuwe aanwinst nog steeds een potentiële topspits ziet. 'Als ik niet het idee had dat hij sterk is en in staat is vijandelijke defensies open te breken, zou ik geen beroep op hem doen. Hij heeft andere kwaliteiten dan de rest van onze spelers, hij zal ons sterker maken.'

Fernando Torres krijgt meteen na zijn terugkeer het vertrouwen van Diego Simeone.
Fernando Torres krijgt meteen na zijn terugkeer het vertrouwen van Diego Simeone.

Torres maakt zich op voor zijn eerste Madrileense derby in ruim zeven jaar tijd in de wetenschap dat Atlético tijdens de laatste negen duels met Real drie keer verloor. Tegenover de nederlagen in de Champions League-finale en de halve finale om de Copa del Rey van vorig seizoen staan vier zeges van de Rojiblancos en twee gelijk spelen. De terugkeer van Torres geeft Atlético volgens Simeone alleen maar méér hoop dat het de strijd met De Koninklijke kan blijven aangaan.

'Ik heb geweldige herinneringen aan hem van toen hij nog jong was, we konden toen goed met elkaar opschieten', refereert Simeone aan de periode 2003-05, toen hij en Torres ploeggenoten waren bij Atlético. 'Hij keert nu terug op het moment dat Atlético een van de beste ploegen uit de historie heeft. De spelers hebben het gevoel dat ze hier thuishoren, die band is heel erg sterk.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.