Toronto biedt Júlio César kans op wedstrijdritme voor WK

Reacties

Júlio César start komende zomer waarschijnlijk tóch wedstrijdfit aan het WK, want de 34-jarige doelman heeft zijn transfer naar Toronto FC afgerond. De Canadezen verlossen de Braziliaan van de bank bij Queens Park Rangers.

Toronto biedt Júlio César kans op wedstrijdritme voor WK

Maandag werd al bekend dat de 77-voudige international op weg was naar Toronto en vier dagen later maakt de MLS-club bekend dat de tijdelijke komst van Júlio César is afgerond. Hij wordt op huurbasis overgenomen van QPR, waar manager Harry Redknapp begin deze maand nog liet weten dat hij tijdens de voorbije transferperiode wel een overgang had verwacht.

'Júlio César is een fantastische doelman', reageerde Redknapp. 'Hij is de eerste keus bij Brazilië, won de Champions League en eigenlijk alles wat er te winnen valt. Maar hij zit nog altijd hier en geen enkele club heeft zich bij ons gemeld. Dat vind ik verrassend, ik had verwacht dat er meerdere topclubs uit heel Europa achter hem aan zouden zitten.'

Het uitblijven van een transfer leek Júlio César duur komen te staan, want bij QPR had hij geen basisplaats. Sterker nog, hij kwam dit seizoen nog maar één wedstrijd in actie: op 4 januari tijdens de 4-0 nederlaag in het FA Cup-toernooi tegen Everton. Robert Green krijgt de voorkeur onder de lat bij de Londense club en dus dreigde een doemscenario voor de doelman.

Als Júlio César het seizoen had moeten afmaken bij QPR, dan zou hij wellicht met slechts één wedstrijd in de benen afreizen naar het WK in zijn geboorteland. De doelman zat de afgelopen interlands telkens wel bij de Seleçao, maar een vaste basisplaats heeft hij niet meer. Hij concurreert met Victor (Atlético Mineiro), Diego Cavalieri (Fluminense) en Jefferson (Botafogo).

Overigens is Júlio César al de derde grote aankoop van Toronto FC, want eerder werden Michael Bradley (AS Roma) en Jermain Defoe (Tottenham Hotspur) naar Canada gehaald.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.