Torenhoge verwachtingen bij historisch duel HSV

Reacties

Hamburger SV verlangt hevig naar de nieuwe start in de Tweede Bundesliga. Na de historische degradatie heeft het verdriet plaatsgemaakt voor enthousiasme.

Torenhoge verwachtingen bij historisch duel HSV

De Bundesliga-klok in het Volksparkstadion stokte bij 54 jaar, 261 dagen, 36 minuten en 2 seconden na de wedstrijd tegen Borussia Mönchengladbach in mei van dit jaar. Daardoor was ook de laatste Bundesliga-dino uitgestorven. HSV was tot mei de enige club die sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 onafgebroken op het hoogste niveau speelde.

Zo begint HSV, waarvan de selectie grotendeels intact bleef, deze vrijdagavond voor het eerst aan de Tweede Bundesliga, met een thuiswedstrijd tegen Holstein Kiel. De supporters van de club lopen massaal warm voor het historische duel, dat al geruime tijd is uitverkocht met 57.000 verkochte kaarten. Daarnaast verkocht HSV liefst 26.000 seizoenskaarten, evenveel als vorig jaar.

Samen met het eveneens afgezakte 1. FC Köln is HSV topfavoriet voor het kampioenschap. Sportief directeur Ralf Becker erkent dat de club momenteel omgeven wordt door een aura van positiviteit. 'Degradatie gaat vaak gepaard met de angst dat alles instort. Maar bij ons heerst er een tegenovergesteld gevoel. Er heerst zelfs euforie, dat is bijna paradoxaal', aldus Becker tegen Kicker.

De sterke voorbereiding droeg ongetwijfeld extra bij aan het ongebreidelde enthousiasme in Hamburg. Van de vijf oefenduels won HSV er vier, waaronder wedstrijden tegen Stoke City en AS Monaco. In beide duels was er een basisplaats voor Rick van Drongelen, die indruk maakte in aanloop naar het nieuwe seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.