Van Drongelen eist onverwachte leidersrol op bij HSV

Reacties

Rick van Drongelen grijpt zijn kans in de voorbereiding bij Hamburger SV. De jonge verdediger krijgt complimenten voor zijn leidende kwaliteiten.

Van Drongelen eist onverwachte leidersrol op bij HSV

In de voorbereiding is Van Drongelen samen met een andere jongeling, de Schotse David Bates (21), naar voren geschoven als duo in het centrum van de defensie. Jeugdinternational Gideon Jung is namelijk zwaar geblesseerd geraakt, terwijl Kyriakos Papadopoulos op weg naar de uitgang is.

Van Drongelen verdween vorig seizoen na zijn overstap van Sparta Rotterdam al snel uit de basis van HSV, maar laat nu een uitstekende indruk achter. 'Rick heeft op sportief vlak stappen gemaakt. Hij heeft een fase waarin het niet zo lekker liep achter zich gelaten. Het is belangrijk dat we dit soort type spelers in de selectie hebben', aldus sportief directeur Ralf Becker tegen de Hamburger Morgenpost.

Bijzonder is dat Van Drongelen ook verbaal zeer aanwezig is bij de Tweede Bundesliga-club. 'Hij behoort als negentienjarige weliswaar tot de jongere spelers van de selectie, maar hij neemt zowel op als buiten het veld verantwoordelijkheid', verklaart Becker. 'Hij is erg belangrijk voor de ploeg.'

Van Drongelen kwam in zijn eerste seizoen voor HSV tot achttien Bundesliga-optredens. De negentienjarige linkspoot speelde zeven interlands voor Jong Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.