Torenhoge favoriet direct hard onderuit op Spelen: Zweden verslaat Team USA

Reacties

Een daverende verrassing op de openingsdag van het olympisch voetbaltoernooi. In Tokio gaven de Zweedse voetbalvrouwen topfavoriet de Verenigde Staten een enorm pak slaag (3-0).

Torenhoge favoriet direct hard onderuit op Spelen: Zweden verslaat Team USA

Door doelpunten van Stina Blackstenius (2x) en Lina Hurtig won de formatie van Peter Gerhardsson met ruime cijfers van Team USA, waar sterspeelster Alex Morgan (foto) al in de rust werd gewisseld. Dankzij de eclatante zege gaan de Zweedse vrouwen aan kop in groep G, die verder bestaat uit Australië en Nieuw-Zeeland.

Zweden beëindigde tegelijkertijd een indrukwekkende reeks van de Verenigde Staten, dat de laatste 44 (!) duels op rij niet verloor. Als Team USA als tweede eindigt in de groep, wacht in de kwartfinale mogelijk al een confrontatie met de Oranje Leeuwinnen. De groepswinnaar van groep F neemt het daarin op tegen de nummer twee van groep G.

De Oranje Leeuwinnen komen om 13.00 uur zelf in actie tegen Zambia.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.