Topvijf landgenoten: Van Persie, Seedorf en Robben

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland op de voet. Hier volgt het overzicht van uitblinkende landgenoten van maandag 14 februari.

<br /><br /> Club ArsenalDuel Arsenal - Wolverhampton Wolves 2-0Datum zaterdag 12 februari

Arsenal was zaterdag oppermachtig in het duel met The Wolves. Robin van Persie was de grote man bij The Gunners. De aanvaller, net hersteld van zijn buikgriep, nam beide treffers voor zijn rekening.

Al na een kwartier spelen kreeg Van Persie de supporters op de banken. Een voorzet van Fabregas werd door de Nederlander met een schitterende halve omhaal verzilverd. De spits besliste het duel met zijn tweede treffer van de middag.

&lt;br /&gt;&lt;br /&gt;
<br /><br />
Club
Duel
Datum

Bayern München, met Arjen Robben in de basis, was veel te sterk voor 1899 Hoffenheim. Al in de tweede minuut stond Robben aan de basis van de productieve start van Bayern. Op zijn aangeven opende Mario Gomez de score. Robben deed na ruim een uur nog een keer van zich spreken. Na een knappe solo prikte hij de bal tegendraads in het doel van Hoffenheim. Tien minuten voor het einde schoot de aanvaller zijn tweede van de avond in het doel.

'We wilden laten zien dat we een superploeg zijn. Afgelopen week in Keulen was het niet zo goed. Dat wilden we corrigeren. Ik ben natuurlijk tevreden. Maar het kan altijd beter. Ons spel was zeer goed, niet alleen van Franck en mij maar van de hele ploeg,' aldus de tevreden dribbelaar.

Club
Duel
Datum

AC Milan wist na twee gelijke spelen eindelijk weer eens te winnen. De ploeg van coach Allegri was met 4-0 te sterk voor Parma. Clarence Seedorf en Mark van Bommel stonden in de basis, terwijl Urby Emanuelson het gehele duel op de reservebank bleef.

Seedorf opende de score voor de Rossoneri. Na een schitterende pass van Zlatan Ibrahimovic omspeelde de middenvelder de doelman van Parma en schoot net op tijd binnen.

Club
Duel
Datum

AEK Larnaca was zaterdag met 3-2 te sterk voor Olympiakos Nocosia. De ploeg van trainer Ton Caanen speelde zonder de geschorste Kevin Hofland, maar met Gregoor van Dijk in de basiself.

Van Dijk opende al in de tweede minuut de score met een benutte strafschop. AEK gaf later twee keer een voorsprong uit handen, maar besliste het duel in de slotfase alsnog.

Club
Duel
Datum

Melbourne Heart wist de Australische competitie niet geheel in stijl af te sluiten. Melbourne speelde thuis met 2-2 gelijk tegen FC Sydney. Rutger Worm maakte de gelijkmaker voor de ploeg van John van ’t Schip. Gerald Sibon bediende de aanvaller met een puntgave assist.

Gerald Sibon beleefde een bizarre afscheidswedstrijd. De aanvaller moest nog voor rust met zijn tweede gele kaart naar de kant. Na rust kwam Melbourne met zijn tienen nog op een voorsprong, maar moest twee minuten voor tijd toch nog de gelijkmaker incasseren.

Foto's: VI Images