Topvijf landgenoten: Sneijder onmisbaar voor Inter

VI volgt de verrichtingen van alle Nederlanders in het buitenland met grote interesse. Elke maandag stellen we een topvijf van de meest in het oog springende landgenoten samen.

Topvijf landgenoten: Sneijder onmisbaar voor Inter


Club InternazionaleDuel Internazionale-Atalanta 3-1Datum Zaterdag 24 april

Wesley Sneijder beleefde een droomweek bij Internazionale, maar sloot die zaterdag in het thuisduel met Atalanta Bergamo af met een pijnlijk linkerdijbeen. Sneijder was afgelopen midweek met de gelijkmaker in de Champions League-halve finale tegen Barcelona (3-1 zege) goud waard voor de Nerazurri. In de eerste helft tegen Atalanta, dat brutaal een 1-0 voorsprong had genomen in het Guiseppe Meazza, leverde de Oranje-international opnieuw een belangrijke bijdrage: hij bereidde samen met Samuel Eto'o de belangrijke 2-1 van McDonald Mariga voor. Door de uiteindelijke 3-1 zege bleef Inter op eigen veld voor de veertigste (!) keer ongeslagen in de Serie A. Het tijdelijk wegvallen van Sneijder is een fikse aderlating voor de ploeg van trainer José Mourinho. De twee Champions League-duels die Inter zónder Sneijder speelde, eindigden in een gelijkspel en een nederlaag.


Club
Duel
Datum

Ryan Babel stond zondag in het uitduel met Burnley voor de achtste keer dit seizoen in de basisopstelling bij Liverpool en liet zich niet onbetuigd. De voormalige Ajacied zorgde voor het slotakkoord door vlak vóór tijd het vierde doelpunt van The Reds voor zijn rekening te nemen. Het was zijn vierde competitietreffer van dit seizoen, evenveel als in zijn eerste seizoen bij Liverpool (2007/08). In totaal staat Babel nu in 126 officiële wedstrijden op twintig treffers. Daarvan maakte hij er liefst twaalf als invaller, waarmee hij een van de meest scorende invallers ooit is in de historie van de achttienvoudig Engelse kampioen. Door de ruime zege op Burnley, dat daardoor afzakte naar het Championship, is Liverpool nog altijd in de race voor een klassering die recht geeft op deelname aan de voorronde van de Champions League.


Club
Duel
Datum

Het Red Bull Salzburg van trainer Huub Stevens zette vrijdagavond een ferme stap richting een nieuwe landstitel. De koploper in de Oostenrijkse Bundesliga sloeg voor eigen publiek een aanval van titelconcurrent Rapid Wien af en voorkwam dat de bezoekers er met drie punten vandoor gingen (1-1 na een 1-0 achterstand). De voorsprong van Red Bull op Rapid bleef door de zege onveranderd: zes punten met nog vier speelronden voor de boeg. Die Bullen incasseerden tegen Rapid weliswaar voor het eerst sinds 429 minuten weer een doelpunt in de Oostenrijkse topklasse, maar bleven wel voor de 21ste keer op rij ongeslagen. De laatste nederlaag van de formatie van Stevens dateert van
17 oktober 2009 (1-0 op bezoek bij Austria Wien).


Club
Duel
Datum

De lezers van Voetbal International kenden hem wellicht al van de wekelijkse rubriek Landgenoten. De inmiddels 35-jarige Surinaamse aanvaller, die jarenlang furore maakte op de Oostenrijkse velden, duikt nu ook voor het eerst in de Topvijf landgenoten op. Koejoe liet zich zondag gelden voor zijn Slowaakse werkgever DAC Dunajská Streda door zijn ploeg binnen twee minuten na de aftrap op voorsprong te zetten tegen Dukla Banská Bystrica, dat uiteindelijk een punt overhield aan de ontmoeting met de nummer negen van de Corgon Liga (1-1). Het was het achtste competitiedoelpunt van Koejoe in de Slowaakse topklasse. De rappe spits beleefde zeven jaar terug een topseizoen bij FC Wacker Tirol door in 23 competitiewedstrijden liefst 36 keer te scoren.


Club
Duel
Datum

Sylvano Comvalius dook vorige week al op in deze rubriek en afgelopen weekeinde maakte hij opnieuw reclame voor zichzelf in de Maltezer Premier League. De Amsterdamse aanvaller, sinds november 2008 actief op het eiland in de Middellandse Zee, droeg met één treffer bij aan de spectaculaire 5-4 zege die koploper Birkirkara op bezoek bij Hibernians boekte. Met nog twee speelronden te gaan voert Birkirkara de ranglijst aan met 42 punten uit 26 duels. Naaste concurrent FC Valletta, de ploeg van Jordi Cruijff, staat tweede op vier punten achterstand van de koploper. Comvalius scoorde tegen Hibernians voor de veertiende keer in deze competitie en bezet de zesde plaats op de topscorerslijst.


Bekijk hier al onze video's