Toptransfers bezorgen Ajax glansrijke financiële cijfers

Reacties

Ajax heeft over de eerste helft van het seizoen 2022/23 een nettowinst gemaakt van 76 miljoen euro. Dat hebben de Amsterdammers dinsdag bekendgemaakt.

Toptransfers bezorgen Ajax glansrijke financiële cijfers
© Pro Shots

Ajax geeft bij de bekendmaking van de cijfers direct aan dat de grote winst het gevolg is van verschillende grote transfers die afgelopen zomer plaatsvonden. De club verkocht Sébastien Haller aan Borussia Dortmund en liet Lisandro Martínez en Antony in het spoor van Erik ten Hag naar Manchester United gaan. Het resultaat uit transfers bedraagt bij de halfjaarrekening 117,1 miljoen euro.

De huidige nummer twee van de Eredivisie heeft ten opzichte van een jaar eerder ook geprofiteerd van de versoepeling van de coronamaatregelen. Zo zijn de recettes een stuk hoger. Daar staat tegenover dat de Europese premies lager waren door de teleurstellende prestaties in de groepsfase van de Champions League, waarin Ajax met zes punten derde werd in Groep A.

De nettowinst van 76 miljoen euro over de eerste helft van het seizoen is een stijging van 73,5 miljoen euro ten opzichte van dezelfde periode een seizoen eerder. Logischerwijs verwacht Ajax met deze 'tussenstand' dat er aan het einde van het gehele boekjaar 2022/23 een positief nettoresultaat zal zijn.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.