Toptransfer voor Sparta: Van Drongelen op weg naar HSV

Reacties

Sparta Rotterdam staat op het punt Rick van Drongelen te verkopen aan Hamburger SV. Het toptalent levert een bedrag tussen de drie en vier miljoen euro op.

Toptransfer voor Sparta: Van Drongelen op weg naar HSV

De verdediger is afkomstig uit de jeugdopleiding van de Kasteelclub. De momenteel pas achttienjarige Van Drongelen was vorig seizoen een vaste waarde in de basiself van coach Alex Pastoor. Centraal in de defensie kwam hij tot 31 Eredivisie-duels.

Op 4 december 2015 debuteerde Van Drongelen in de hoofdmacht van Sparta. Toen won hij op Het Kasteel met 3-1 van Volendam. In het seizoen 2015/16, waarin Sparta kampioen werd in de Jupiler League, was hij in vijftien duels van de partij.

HSV, dat onlangs ook al belangstelling toonde voor Stefano Denswil van Club Brugge, werd het afgelopen seizoen veertiende in de Bundesliga. In het oefenduel met de Duitsers deed Van Drongelen vorige week nog van zich spreken door te scoren.

Voor Sparta staat het record wat uitgaande transfers betreft op naam van Marvin Emnes. Hij werd in 2008 voor vier miljoen euro aan Middlesbrough verkocht. Van Drongelen had nog een contract tot medio 2019.

Lees hier wat Sparta-coach Alex Pastoor te zeggen heeft over de belangstelling voor Rick van Drongelen.

De recordverkopen van de Eredivisie-clubs: van El Hamdaoui tot Memphis
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.