Records lonken voor Van Drongelen en Armenteros

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. Sparta Rotterdam probeert zich zaterdag tegen Heracles Almelo te herstellen van het 5-0 verlies tegen Vitesse.

Records lonken voor Van Drongelen en Armenteros
Speelronde: 27
Aftrap
: zaterdag 18 maart, 20.45 uur
Scheidsrechter
: Bas Nijhuis

• Sparta was een van de verliezers van de vorige speelronde. De Rotterdammers verloren zelf van Vitesse en zagen de concurrenten Roda JC Kerkrade, ADO Den Haag en Go Ahead Eagles allemaal winnen. Sparta stond na 26 speelrondes nog maar twee punten boven de streep. Heracles Almelo bivakkeert al maanden in de middenmoot.

• Sparta Rotterdam en Heracles Almelo kruisten in Eredivisie-verband nog maar tien keer eerder de degens op Het Kasteel. De bezoekers realiseerden slechts één zege. Sparta trok zes keer aan het langste eind en driemaal leverde het treffen geen winnaar op.

• Trainer Alex Pastoor van Sparta Rotterdam koos in de laatste 22 Eredivisie-wedstrijden voor liefst twintig unieke basiselftallen.

• Rick van Drongelen staat aan de vooravond van zijn 25ste Eredivisie-wedstrijd namens Sparta Rotterdam. Met achttien jaar en 88 dagen wordt hij de jongste Spartaan die dit aantal haalt. Het record is nu nog in handen van Michel Valke (achttien jaar en 186 dagen).

In Almelo speelden Heracles Almelo en Sparta gelijk: 2-2.
In Almelo speelden Heracles Almelo en Sparta gelijk: 2-2.

• De familie Pogba kan dit weekeinde de tiende competitietreffer van dit seizoen laten aantekenen. Paul, die een tijdje uit de roulatie is met een blessure, scoorde viermaal voor Manchester United, Florentin maakte één goal namens Saint-Étienne en Mathias heeft er vier gemaakt voor Sparta.

• Heracles Almelo won dit seizoen slechts twee van de dertien uitduels. Alleen bij Vitesse (1-2) en Willem II (1-3) werd een overwinning geboekt.

• 25 van de 36 Eredivisie-treffers die Heracles Almelo tot nu toe maakte, vielen in de tweede helft. Dat komt neer op een percentage van 69, het hoogste van de Eredivisie-clubs.

• Samuel Armenteros heeft nog twee goals nodig om Everton te evenaren als meest trefzekere Heraclied in één Eredivisie-seizoen. De Braziliaan liet in het seizoen 2010/11 vijftien goals aantekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.