Toptransfer in de maak: Bale wacht op groen licht van Real Madrid

Reacties

De terugkeer van Gareth Bale naar Tottenham Hotspur begint steeds realistischer te worden. De zaakwaarnemer van de Welshman laat aan Sky Sports weten dat zijn cliënt wacht op toestemming van Real Madrid om naar Londen te vliegen. Daar staat José Mourinho klaar om Bale met open armen op te vangen.

Toptransfer in de maak: Bale wacht op groen licht van Real Madrid
© Pro Shots

Engelse media kwamen dinsdag al met berichten dat Tottenham werk maakte van de komst van de 31-jarige Bale, die zeven jaar geleden naar Real Madrid vertrok, maar daar niet langer nodig is. Er wordt gesproken over een huurdeal. 'Er is nog een lange weg te gaan, maar Gareth is dichter bij een vertrek uit Madrid dan in de afgelopen zeven jaar ooit het geval is geweest', laat Bale's zaakwaarnemer Jonathan Barnett weten. 'De deal is ingewikkeld, maar er is reden om te denken dat het nu heel snel zou kunnen gaan.'

Op de persconferentie in aanloop naar Tottenhams wedstrijd tegen Lokomotiv Plovdiv in de voorrondes van de Europa League kreeg Mourinho al een hoop vragen over Bale. De manager wilde er echter nog niet te veel over kwijt. 'Hij is een speler van Real Madrid en dat moet ik respecteren', zei Mourinho, die wel vertelde dat hij al eerder had gehoopt op een samenwerking met de vleugelflitser.

'Ik heb geprobeerd om hem naar Real Madrid te halen, maar dat was niet mogelijk toen ik er zat', zei Mourinho. 'De voorzitter heeft wel mijn instinct en kennis gevolgd, want in het jaar nadat ik was vertrokken haalde hij Gareth alsnog naar Real. Het is geen geheim dat ik een bewonderaar ben van Gareth. Ik denk dat zelfs Gareth dat wel weet.' Barnett claimt dat Bale met de coach heeft gesproken over zijn mogelijke rol bij Tottenham.

© Pro Shots

Bale heeft nog een tweejarig contract bij Real, waar hij een vorstelijk salaris opstrijkt. De aanvaller zal moeten inleveren om zijn terugkeer naar Tottenham te kunnen realiseren. Bale werd in de wandelgangen overigens ook in verband gebracht met een overstap naar Manchester United, maar Sky Sports heeft begrepen dat de recordkampioen nooit serieus in de race is geweest voor de linkspoot.

Het is de vraag wat de (mogelijke) komst van Bale betekent voor de toekomst van Dele Alli bij Tottenham. Dinsdag werd nog beweerd dat de Engels international als onderdeel van de deal naar Real zou kunnen gaan. Mourinho heeft Alli niet opgenomen in zijn wedstrijdselectie voor het treffen met Lokomotiv Plovdiv en voedt daarmee de geruchten over een aanstaand afscheid.

Spelersprofiel

G. Bale


Geboortedatum:
16 juli 1989
Leeftijd:
34
Geboorteplaats:
Cardiff
Nationaliteit
Wales
Lengte:
1,86 m
Gewicht:
81 kg
Bekijk hier al onze video's
Meer G. Bale
Meer over G. Bale
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.