Topscorer en BN'er Veldwijk zet ambitie kracht bij

Reacties

Zou Lars Veldwijk ooit gehoord hebben van Simon Terodde en Maksim Barsov? Het Twitteraccount SpartaStats kwam met een lijstje topscorers uit de tweede divisies van de 21 hoogst genoteerde landen op de UEFA-ranking. Terodde (van het Duitse 1. FC Köln) en Barsov (PFC Sochi uit Rusland) voeren die lijst aan met respectievelijk zestien en veertien goals. Veldwijk is momenteel de nummer drie in die ranking. Misschien is het wel een extra inspiratie voor hem.

Topscorer en BN'er Veldwijk zet ambitie kracht bij

Op welk aantal goals gaat Veldwijk dit seizoen eindigen in de Keuken Kampioen Divisie? Dertien uit dertien is prima uiteraard, een keurige één-op-één. Een eenvoudig rekensommetje leert dat, als hij dit tempo vol kan houden, een eindtotaal van 38 treffers haalbaar is. Dan komt de legendarische veertig als doel ook in zicht. Het is toekomstmuziek en Veldwijk zelf zal er niet mee bezig zijn, of zeggen dat hij er niet mee bezig is. Hij heeft grotere doelen voor ogen dan topscorer worden en een legendarisch aantal goals produceren. Het is allemaal bijzaak, aangezien Sparta en Veldwijk er alles aan gelegen is terug te keren in de Eredivisie. Het verloren gegane terrein goedmaken. Noodzaak voor de club, zeer wenselijk voor de 27-jarige aanvaller.

De spits zet zijn ambities de laatste weken overtuigend kracht bij. Met drie treffers tegen Jong FC Utrecht was Veldwijk opnieuw de grote man bij Sparta. Onder aanvoering van de captain herstelden de Rotterdammers zich opnieuw van een achterstand. Veldwijk en consorten raken niet in de war. De aanwezigheid van Veldwijk lijkt geruststellend te werken. In de laatste zeven competitieduels was hij iedere keer minimaal één keer trefzeker. Een indrukwekkende serie en als het aan Veldwijk ligt is de reeks nog niet ten einde.

Natuurlijk zou de aanvoerder van Sparta bij zeker dertien Eredivisie-clubs een basisplek als spits kunnen hebben, maar Veldwijk koos voor een lager niveau. De lonkende samenwerking met trainer Henk Fraser, die hem al eerder naar Vitesse wilde halen, intrigeerde. Na zijn roerige einde bij FC Groningen en een stroeve start op Het Kasteel is hij nu het kompas, de aanvoerder, de topscorer en de leider die Sparta de weg terug moet wijzen. Terug naar het niveau waar club en speler vinden dat ze thuishoren.

Veldwijk is in ieder geval vast terug in de spotlights. Door zijn prestaties op het veld bij Sparta én omdat hij vanaf deze week met vriendin Monica en dochter Zara-Lizzy prominent in het LINDA.meiden Winterboek staat. Want ook dat is Lars Veldwijk: BN'er in de Keuken Kampioen Divisie.

De topvijf van speeldag 13:

1. Lars Veldwijk (Sparta Rotterdam) 8
Husetin Dogan (TOP Oss) 8
Abdou Harraoui (Sparta Rotterdam) 8
4. Perr Schuurs (Jong Ajax) 7,5
Stefano Beltrame (FC Den Bosch) 7

Sparta domineert Elftal van de Week

Sparta Rotterdam behield de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie en de beoordelingen wijzen uit dat de Rotterdammers daar met name aanvoerder en topscorer Veldwijk en de jongelingen Abdou Harroui en Deroy Duarte voor dienen te bedanken.

Met drie spelers is Sparta hofleverancier van het Elftal van de Week. Roda JC en FC Den Bosch leveren twee spelers. Van de matig presterende formatie uit Kerkrade vonden we dit seizoen eigenlijk alleen Mario Engels terug in het Elftal van de Week, door de zege op Helmond Sport vertegenwoordigen doelman Tom Muyters en linksbuiten Gyliano van Velzen de Limburgers. Jordy van der Winden en de Italiaan Stefano Beltrame blonken uit bij FC Den Bosch, dat FC Twente klopte.

Vier eenlingen completeren de beste elf. Onder hen een oude bekende: Perr Schuurs. De winnaar van het individueel klassement van vorig seizoen (toen namens Fortuna Sittard) is inmiddels actief bij Jong Ajax en meldt zich voor het eerst dit seizoen in de toptien. Telstar-verdediger Jasper van Heertum zag zijn belangrijke rol (hij maakte twee goals tegen FC Eindhoven) beloond worden met een uitverkiezing. Torino Hunte leidde Almere City naar een zege op SC Cambuur, terwijl Huseyin Dogan maar blijft uitblinken bij TOP Oss.

In het individueel klassement grepen de TOP Oss-spelers Smeets en Dogan de macht. Het duo van de verrassend goed presterende Brabantse formatie bezet nu de eerste twee plaatsen. Istvan Bakx van Go Ahead Eagles volgt op plek drie. Naast TOP Oss is Go Ahead de enige andere club met twee spelers in de toptien.

Algemeen individueel klassement:

1. Bryan Smeets (TOP Oss) 6,79
2. Huseyin Dogan (TOP Oss) 6,75
3. Istvan Bakx (Go Ahead Eagles) 6,73
4. Wouter van der Steen (FC Den Bosch) 6,62
Branco van den Boomen (FC Eindhoven) 6,62
6. Ramon Pascal Lundqvist (Jong PSV) 6,59
7. Jaroslav Navratil (Go Ahead Eagles) 6,58
8. Perr Schuurs (Jong Ajax) 6,56
9. Javier Espinosa (FC Twente) 6,55
Deroy Duarte (Sparta Rotterdam) 6,55
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.