Veldwijk poetst dramastart Sparta weg, Go Ahead ontsnapt

Sparta Rotterdam heeft de status van koploper in de Keuken Kampioen Divisie ondanks een beroerde start bevestigd. Achtervolger Go Ahead Eagles bleef op de valreep in het spoor.

Sparta Rotterdam
4 - 2
Jong FC Utrecht

Jong FC Utrecht zorgde voor een opvallende start van het duel op Het Kasteel. De beloftes uit de Domstad hadden tot het bezoek aan de havenstad twaalf keer gescoord, maar stonden na minder dan een kwartier met 0-2 voor. Sylla Sow en Nick Venema hielpen Jong FC Utrecht aan de voorsprong.

De ongekende luxe was niet besteed aan de gasten. In een tijdsbestek van zes minuten had Sparta orde op zaken gesteld. Het begon bij een eigen doelpunt van Rick van der Meer, die drie minuten erna een strafschop veroorzaakte. Slachtoffer Lars Veldwijk ontfermde zich met succes over de buitenkans om in de 34ste minuut met zijn twaalfde doelpunt van het seizoen de 3-2 op het scorebord te brengen. De aanvoerder nam na een uur de onzekerheid weg met zijn derde treffer van de avond, waardoor Sparta zich handhaafde aan kop en de spits zelf de topscorer van de Keuken Kampioen Divisie werd.

Go Ahead Eagles
2 - 1
FC Dordrecht

Na de nederlaag bij Telstar, waardoor de koppositie moest worden afgestaan, was Go Ahead Eagles extra gemotiveerd om ten koste van FC Dordrecht de zevende thuiszege te boeken. Maar de Deventer formatie keek bij rust tegen een achterstand aan. Tegen de verhouding in had Jeremy Cijntje de gasten op voorsprong gezet. Julius Bliek bracht met de gelijkmaker de hoop terug bij Go Ahead, dat diep in blessuretijd dankzij Pieter Langedijk ontsnapte aan nieuwe averij.

Almere City FC
2 - 1
SC Cambuur
SC Cambuur

Aan- of afhaken was het thema voor de wedstrijd Almere City FC – SC Cambuur. Voor de thuisploeg werd het eerste, met dank aan Cambuur-keeper Xavier Mous. De doelman verslikte zich na bijna een uur uitermate pijnlijk in een schot van Torino Hunte, die zich daardoor de matchwinner mocht noemen.

SC Cambuur was op haar beurt in de 39ste minuut aan de gelijkmaker geholpen na de 1-0 van James Efmorfidis. Almere-doelman Timo Plattel liet de bal vallen, waarna Nigel Robertha dankbaar profiteerde. Maar een volgende helpende hand bleef achterwege. Ook de rode kaart voor Almere-middenvelder Youri Loen bood Cambuur geen soelaas.

Jong Ajax
Jong Ajax
4 - 0
N.E.C.
N.E.C.

De aanwezigheid van Teun Bijleveld zorgde vorig seizoen voor een lange nasleep van het duel Jong Ajax – NEC. De twijfels over de schorsing van de middenvelder door een fout van de KNVB betekende dat de twee ploegen op herhaling moesten. Dennis Johnsen besliste die tweede ontmoeting.

Jong Ajax boekte dit keer op De Toekomst een zege met een ruimere marge. Dani de Wit opende na een half uur de score. Kaj Sierhuis, Václav Cerny en Ché Nunnely waren na rust trefzeker, waardoor de vierde nederlaag van het seizoen van NEC een zware werd.

RKC Waalwijk
3 - 5
Jong PSV
Jong PSV

Jong PSV heeft gedaan wat de Eindhovense hoofdmacht zelf anderhalve week geleden niet lukte in de strijd om de KNVB-beker; RKC Waalwijk verslaan. Cody Gakpo, een van de vijf PSV'ers die het Waalwijkse bekersucces in Eindhoven niet kon voorkomen, had met twee treffers een groot aandeel in de revanche. Ook Joël Piroe was twee keer trefzeker in het doelpuntrijke duel in het Mandemakers Stadion.