Topschutter Finnbogason in het spoor van Luis Suarez

Reacties

● Na veertien jaar staat dit duel weer op het programma in de Eredivisie. Cambuur won in de Eredivisie thuis nog niet van SC Heerenveen (G1, V2).

Topschutter Finnbogason in het spoor van Luis Suarez

● Gerekend over alle competities speelden de twee Friese clubs 57 keer tegen elkaar. SC Heerenveen won 24 keer , SC Cambuur  behaalde vijftien zeges en er waren achttien remises.

● De Friese derby stond in de Eredivisie zeven keer eerder op het programma.  SC Cambuur won één van die zeven voorgaande edities. Twintig jaar geleden op 18 febuari 1994 wonnen de Leeuwarders met 1-2 in Heerenveen (winnende goal  Hennie Meijer)

● SC Cambuur maakt tot nu toe de minste treffers in de Eredivisie (achttien). Tegenstander SC Heerenveen scoorde samen met Vitesse en FC Twente het meest in de competitie (44 keer).

● SC Cambuur behaalde tot nu zestien van de behaalde negentien punten in eigen huis (84,2 procent).

● SC Heerenveen staat bovenaan in het efficiency-klassement van VI.  44 goals op 235 doelpogingen geeft een hoog rendement  van 18,72 procent.

● SC Cambuur staat laatste in dat klassement met achttien goals op 169 doelpogingen wat een percentage geeft van 10,65 procent.

● In de Eredivisieduels van SC Heerenveen vallen tot nu toe de meeste goals te bewonderen: 78 (44 voor en 34 tegen).

● Alfred Finnbogason staat na speelronde negentien op achttien doelpunten. De laatste speler die na negentien duels op datzelfde aantal stond was Luis Suarez bij Ajax in het seizoen 2009/10. De Uruguayaan werd toen topscorer van de Eredivisie met 35 goals.

● De IJslandse spits heeft nu totaal 42 Eredivisiegoals gemaakt voor SC Heerenveen. Finnbogason is hard op weg om Eredivisietopscorer allertijden te worden van de Friezen. Nu is dat nog Gerald Sibon met 47 treffers uit 142 Eredivisieduels.

● SC Heerenveen is reeds vier uitduels op rij ongeslagen. De ploeg sloot zijn laatste twee uitduels winnend af (PEC 1-2 en AZ 1-5).

Samenstelling: Willem van Beeren

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.