Topploegen Bundesliga verliezen kostbare punten

Borussia Dortmund heeft zaterdag dure punten laten liggen in het thuisduel met VfB Stuttgart. Pavel Progrebnyak (foto) pakte vijf minuten voor tijd nog een punt voor zijn ploeg. Doordat ook Hannover 96 thuis verloor van Schalke 04 blijft BvB een riante voorsprong houden.

Voor een uitgebreid verslag van Bayern München-1. FC Kaiserslautern klik hier.

Borussia Dortmund - VfB Stuttgart 1-1In het eerste kwartier ging Stuttgart fel op zoek naar een doelpunt. Het aanvallende spel zwakte af bij het naderen van de rust. Dortmund profiteerde van de defensievere houding en creëerde kans op kans. Drie minuten voor tijd kon Mario Götze de koploper op voorsprong zetten.

Een mooie aanval van Dortmund leidde uiteindelijk tot de treffer van Götze. De aanvallende middenvelder stelde zich goed op waardoor hij de bal met gemak in de lange hoek kon schieten.

Ook in de tweede helft was Dortmund de betere ploeg. Het speelde echter slordig waardoor een verdubbeling van de score uitbleef. Ook doelman Sven Ulreich had een belangrijk aandeel in de niet oplopende achterstand, hij verrichtte een paar belangrijke reddingen voor zijn ploeg.

Stuttgart pakte het spel dat ze de eerste vijftien minuten vertoonden in de slotfase weer op, waardoor het een aantal keren dicht bij de gelijkmaker was. Vijf minuten voor tijd zette Pavel Progrebnyak (foto) zijn ploeg naast Dortmund. Een schot in de bovenhoek leidde tot een remise in Dortmund.

Hannover 96 - Schalke 04 0-1Hannover 96 is er niet in geslaagd een overwinning te boeken op Schalke 04. Raúl maakte voor Die Königsblauen na een halfuur spelen het enige doelpunt van de wedstrijd.

Hannover, sinds vorige week tweede in de Bundesliga, had weinig grip gehad op de wedstrijd. Grote man aan de kant van Schalke was Raúl. De Spaanse vedette maakte het Hannover met veel doelpogingen lastig. Toch wist hij maar één keer het net te vinden wat uiteindelijk genoeg was voor de overwinning.

Schalke stijgt een plek op de ranglijst door de nederlaag van 1. FC Kaiserslautern tegen Bayern München. Hannover staat momenteel nog tweede. De club kan morgen bij winst van Bayer Leverkusen op hekkensluiter Borussia Mönchengladbach wel naar de derde posite zakken.

FSV Mainz 05 - VfL Wolfsburg 0-1In navolging van koploper Borussia Dortmund en Hannover 96 heeft ook nummer drie FSV Mainz 05 punten verloren. VfL Wolfsburg trakteerde de dit seizoen goed presterende thuisploeg in de slotfase op een nederlaag.

Simon Kjær kroonde zich bij de bezoekers tot de gevierde man. De Deense verdediger maakte acht minuten voor het laatste fluitsignaal de enige treffer van de middag.

Ondanks de zege staat het ambitieuze Wolfsburg nog steeds op een uiterst teleurstellende elfde plaats. Mainz moet de derde plek afstaan aan Bayern München. Overige uitslagSC Freiburg - 1. FC Nürnberg 1-1 Foto: VI Images