'Topoverleg in Madrid: Zidane heeft genoeg van giftige houding Bale'

Reacties

De Real Madrid-dagen van Gareth Bale lijken nu dan toch écht geteld. Trainer Zinedine Zidane is volgens Spaanse media helemaal klaar met het gedrag van de aanvaller, en ziet voor Bale dan ook geen plek meer bij De Koninklijke.

'Topoverleg in Madrid: Zidane heeft genoeg van giftige houding Bale'
© Pro Shots

De Welshman heeft er inmiddels alweer zeven seizoenen op zitten in Madrid, maar zeker de laatste tijd is het bepaald geen goed huwelijk tussen beide partijen. Bale zit op een dood spoor in Madrid, waar Zidane hem de laatste manden negeert. Ondertussen valt de 31-jarige aanvaller vooral op door zijn fratsen buiten de lijnen. Zo deed hij alsof hij tijdens een wedstrijd een dutje deed op de reservebank, leek hij het tijdens het vieren van de landstitel totaal niet naar zijn zin te hebben en poseerde hij na een wedstrijd met de nationale ploeg breed lachend bij een spandoek waarop werd gegrapt over zijn prioriteiten: eerst Wales, dan golf, dán pas Real.

Een vertrek lijkt onvermijdelijk, al legde de zaakwaarnemer van Bale onlangs nog uit zijn cliënt van plan is om te blijven. 'Hij voelt zich goed. Hij heeft nog een contract voor twee jaar. Hij woont met plezier in Madrid en gaat nergens naartoe. Er is geen haat tussen Zidane en Bale, Zidane wil hem gewoon niet opstellen. Natuurlijk is er interesse, maar er is bijna geen club in de wereld die hem kan betalen. Het is zonde dat hij op dit moment niet speelt bij Real Madrid, maar hij zal niet weggaan.' Een huurconstructie is geen optie. 'Gareth is een van de beste spelers ter wereld. De beste spelers ter wereld gaan niet ergens op huurbasis spelen.'

Giftig
Nu lijkt een transfer echter tóch aanstaande. De Spaanse sportkrant Marca meldt dat zaakwaarnemer Jonathan Barnett op zeer korte termijn om tafel gaat met Real Madrid-voorzitter Florentino Pérez, die de situatie nu eindelijk wil oplossen. Binnen de club is men er nog steeds van overtuigd dat Bale in potentie een van de beste spelers ter wereld is, maar de koek is simpelweg op, zo schrijft Marca.

Het besluit van Pérez om Barnett naar zijn kantoor te roepen, kan samenhangen met de mening van Zidane. Volgens de krant ABC is de trainer helemaal klaar met Bale en zijn attitude. 'Zidane wil dat de clubleiding zo snel mogelijk afscheid neemt van de Welshman, omdat diens giftige houding de goede sfeer in de kleedkamer verpest', zo schrijft ABC. Naar verluidt heeft de Franse oefenmeester onlangs een onderhoud gehad met de leiding, waarin hij onomwonden heeft gesteld: 'Ik wil Bale niet in mijn team.'

Overigens is Bale momenteel bij de nationale ploeg van Wales, waar hij op de training van woensdag vooral indruk maakte met zijn lange haar.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.