Niemand denkt nog aan de 105 Real-doelpunten van buitenbeentje Bale

Reacties

Real Madrid werd donderdag kampioen van Spanje en sluit het seizoen in La Liga zondag af tegen Leganés. Gareth Bale is er in deze uitwedstrijd niet bij: hij zit niet bij de selectie.

Niemand denkt nog aan de 105 Real-doelpunten van buitenbeentje Bale
© Pro Shots

Bale is al dit gehele seizoen de meest besproken speler bij Real, terwijl hij bijna niet speelt. Na de coronabreak deed Zinedine Zidane in slechts twee van de tien wedstrijden tot dusver een beroep op de Welshman. Langs de kant deed Bale niet echt zijn best om gemotiveerd over te komen. Zo gebruikte hij zijn mondmasker als een slaapmasker en werd hij lachend in beeld gebracht toen duidelijk werd dat hij niet meer zou invallen tegen Alavés.

Ook donderdag, in de kampioenswedstrijd tegen Villarreal, had Zidane Bale weer niet nodig. De aanvaller stapte na de 2-1 zege wel het veld op om het kampioensfeestje mee te vieren, maar zijn ploeggenoten zagen weinig reden om de aanvaller ook daadwerkelijk in de feestvreugde te betrekken. Bale stond er maar wat ongemakkelijk bij.

Voor Bale betekende het zijn tweede kampioenschap met Real, terwijl hij ook al vier keer de Champions League won. Hij scoorde in twee van de gewonnen Europese finales en de omhaal waarmee hij trefzeker was tegen Liverpool staat in de boeken als een van de mooiste goals ooit gemaakt in een Champions League-finale. Zijn winnende goal in de Copa del Rey-finale van 2014, waarin hij Marc Bartra de hielen liet zien, is zo mogelijk nóg gedenkwaardiger.

Bale maakte in totaal 105 doelpunten voor Real en won tot dusver liefst zestien hoofdprijzen in Spanje. De samenwerking kan dus moeilijk onsuccesvol genoemd worden, maar zo wordt hij vanwege de perikelen buiten de lijnen wél gezien. Tegen Leganés is Bale er zondag niet bij. Volgens Onda Cero heeft de aanvaller zelf gevraagd om niet geselecteerd te worden.

Een einde van het huwelijk lijkt voor beide partijen de beste oplossing te zijn. Dit is echter gemakkelijker gezegd dan gedaan, want Bale strijkt in Spanje een megasalaris op en wil dit inkomen niet zomaar afstaan. Zijn contract in Estadio Santiago Bernabéu loopt nog twee jaar door en volgens zaakwaarnemer Jonathan Barnett is het allesbehalve ondenkbaar dat zijn cliënt deze verbintenis gaat uitdienen. In de aankomende periode moet duidelijk worden of Bale meer zakenman of liefhebber is.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.