Topklassers massaal tegen plan voor Tweede Divisie

Reacties

De clubs uit de Topklasse zijn nog steeds nauwelijks geïnteresseerd in promotie naar de Eerste Divisie. Vandaar dat het plan van de KNVB om vanaf het seizoen 2016/17 de Tweede Divisie opnieuw in te voeren volledig voorbijgaat aan hun wensen. De Topklassers zijn dan ook mordicus tegen.

Topklassers massaal tegen plan voor Tweede Divisie

De nieuwe afdeling, die tussen de Jupiler League en de Topklasse in zou moeten komen, moet volgens de bond een vlotte doorstroming tussen profs en amateurs bewerkstelligen.

Dat was ook ooit de gedachte achter de invoering van de Topklasse, maar de clubs op dat niveau zijn nauwelijks geïnteresseerd in promotie naar de Jupiler League.

De licentievoorwaarden waaraan moet worden voldaan, worden als te rigoreus en niet haalbaar beschouwd. 'Vlak voor de zomer hebben alle Topklassers tegen de invoering van de Tweede Divisie gestemd', liet ONS Sneek-voorzitter Harm de Wagt in de Friese media weten. De preses is niet de enige die afgelopen week werd verrast door het proefballonnetje dat de KNVB opliet.

Veel collega-voorzitters uitten in de regionale media hun ongenoegen. 'De KNVB komt met verzinsels', noemde Barendrecht-voorzitter Martin Seltenrych het. 'Ze praten over ons, het gaat over ons, maar er wordt bijna niet naar ons geluisterd', omschreef FC Lisse-voorzitter Chris van der Salm de problematiek. De Topklassers verwijten de Topklasse CV te weinig op te komen voor de belangen van de clubs, maar het lijkt er eerder op dat de pogingen van het overkoepelend orgaan totaal geen gehoor vinden bij de KNVB.

Alternatief
Marc Schoonebeek, voorzitter van algeheel Topklasse-kampioen Spakenburg én de Topklasse CV, bevestigt dat de Topklassers unaniem tegen het Tweede Divisie-verhaal hebben gestemd. Vandaag komt de belangenorganisatie voor een vergadering bijeen. De Topklasse CV, kondigde al aan met een alternatief plan te komen. Daarin zal op basis van een regionale indeling een splitsing van de Jupiler League centraal staan en zal een versoepeling van de licentie-eisen opnieuw onderwerp van gesprek zijn.

Het definitieve besluit wordt eind november genomen. De KNVB wil dan het voorstel omtrent de Tweede Divisie bekrachtigen. De bond lijkt de mening van de betaaldvoetbalorganisaties belangrijker te vinden. In de nieuw te vormen Tweede Divisie zou voor de beloftenteams ook een prominente plaats zijn ingeruimd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.